|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Mam ręczną czwórkę w ASB! |
| Autor |
Wiadomość |
Seba [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Wrz 2006|, 2006 21:42
|
|
|
| tabaluga napisał/a: | Pytanie do Aro albo do innych kolegów którzy maja praktyke w zakładaniu recznej czwórki
Witam. Nie chciałem zakładaż nowego tematu więc dołącze się do tego. Mam forda scorpio 2.0 DOHC 1994r. Brak u mnie 4 biegu, posprawdzałem wszystkie przewody i są dobe, sprawdziłem tez 3 prądniczki i na wszystkich nie było 4 biegu, więc albo komputer nie daje sygnału albo elektrozawór sie popsuł albo zaciął. Chciałbym zrobić tak jak ARO i uruchamiać 4 ręcznie(o ile elektroawór jest sprawny)
Chcę się dowiedzieć które kabalki trzeba złączyć w czasie jazdy żeba załączyła się czwórka, Pospisywałem kabelki w dużym okrągłym złączu koło cewki
W części męskiej jest 9 pinów: po kolei W pierwszym żędzie jest jeden pin o nr.12 (kolor brązowo-niebieski) podobno jest to masa elektrozaworu. Potem w drugim żędzie jest 4 piny o numerach kolejno 8, 7, 6, 5, po kolei od lewej: żółto-brązowy, ciemny czerwony(chyba masa), czarno-żółty, czarno niebieski. W trzecim żędzie piny o numerach 4,3,2,1 i po kolei od lewej: czarny, czarno-niebieski(podobno plus), brązowo-żółty i brazowy.
Prosze napisać które kabelki trzeba złączyć żeby czwóka się załączyła.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2006-09-22, 16:25 ]
Witam ponownie, zrobiłem tak jak ARO, podłączyłem do kabla masy elektrozaworu (brązowo-niebieski) masę,(w czasie jazdy oczywiscie) i tez sie 4 bieg nie załączył. Czy mozna sprawdzic bez odkrecania miski olejowej skrzyni czy elektrozawór jest sprawny??? |
gdzie ta wtyczka jest mniej wiecej?? Jutro moze bym tez sprobowal |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Wrz 2006|, 2006 22:05
|
|
|
| Stefan napisał/a: | | Witam! Automat polreczny..........Kupie! |
Stefan! sie nie znasz - koledzy Tiptronika se porobili |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |29 Wrz 2006|, 2006 22:17
|
|
|
| Seba350 napisał/a: | | gdzie ta wtyczka jest mniej wiecej?? Jutro moze bym tez sprobowal |
Seba, Ty nie kombinuj, bo to inna skrzynia i jeszcze cóś uwalisz |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Aro

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
|
Wysłany: |29 Wrz 2006|, 2006 22:46
|
|
|
| Wiązki skrzyni są inne w każdym z MK. Ja mogę tylko pomóc w przypadku MK1 niestety, bo z innymi nie miałem do czynienia. |
_________________ 2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
1,9 i 3,0 jeździdła z VAG na gnojówkę |
|
|
|
 |
Seba [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Wrz 2006|, 2006 07:07
|
|
|
| Adam_2000 napisał/a: | | Seba350 napisał/a: | | gdzie ta wtyczka jest mniej wiecej?? Jutro moze bym tez sprobowal |
Seba, Ty nie kombinuj, bo to inna skrzynia i jeszcze cóś uwalisz |
Chyba,ze tak To tylko pobawie sie z maf'em i tps,em
[ Dodano: 2006-10-16, 00:09 ]
Odpialem MAF pozniej TPS i jedyne ze zmian to szarpanie - czworki brak |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |