|
Instalacja Holenderska pytanko |
| Autor |
Wiadomość |
Filemon [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 06:34 Instalacja Holenderska pytanko
|
|
|
oprocz tego ze nigdzie nie moge wyregulowac tego holendra to pojawil sie nastepny problem ktorego zauwazylem dopiero wczoraj.
Posiadam 2 silniki krokowe sam nie wiem dlaczego ale sa wczoraj zauwazylem ze one wcale nie chodza wykrecilem je celem wyczyszczenia wcisnalem je na max i zalozylem odpalilem auto chwile pochodzil wykrecam je zpowrotem a one sa w tej samej pozycji
mysle sobie nastepna proba tym razem je wyciagnalem odpalam a tu kiszka auto ledwo co chodzi wiec diagnoza jest prosta one wcale nie pracuja.
Moje pytanko brzmi czy te silniki sterowane sa przez sondy i czy moge je wypiepszyc i wstawic zwykle sruby tylko jedna z trojnikiem czy dwie oddzielne tak jak mam teraz
dodam jeszcze ze spalanie waha sie okolo 22-23 litrow na miescie bo na cholere mi silniki ktore ustawiam recznie dodam jeszcze ze do kazdego silnika dochodzi wtyczka 4-pinowa gdzie napiecie jest na dwoch raczej tak nie powinno bo ten silnik wtedy w miejscu stoi prawda
[ Dodano: 2006-08-16, 07:57 ]
Redeuktor firmy VIALLE |
|
|
|
 |
tomi503 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 08:13
|
|
|
To że krokówka ustawia się po wyłączeniu w tym samym miejscu to jest normalne.
Sprawdz to zakładając registry i wtedy dodając i ujmując gazu obserwuj silniki krokowe czy chodzą.
Wydaje mi się że tutaj problem będzie tkwił w regulacji ale jak sam napisałeś nikt raczej Ci tego nie zrobi na tym komputerze gazowym.
Oczywiście możesz zostawić to na registrach ale wracasz wtedy do instalki I generacji ale spalanie napewno spadnie na registrach.
Aha dobrze żebyś wstawił 2 registry zamiast krokówek bo wtedy duzo lepiej doregulujesz instalacje. |
| Ostatnio zmieniony przez tomi503 |16 Sie 2006|, 2006 08:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Filemon [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 08:18
|
|
|
to czyli wstawiac dwie zwykle regulacje na srobe i bawic sie w regulacje tak dodam jeszcze ze jak odlacze silniki krokowe to chodzi tak samo jak z podlaczonymi
[ Dodano: 2006-08-16, 08:21 ]
to czyli wstawic dwie zwykle regulacje na srube i probowac regulacji dodam jeszcze ze jak odlacze silniki krokowe to auto tak samo chodzi jak sa podlaczone |
|
|
|
 |
tomi503 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 20:52
|
|
|
| Tak 2 regulacje i dobrze wyregulować i będzie śmigać. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 21:14
|
|
|
Witam! Znalazlem ciekawy podpis | Cytat: | Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem
pokona doświadczeniem. | - Ja sadze ze w tym konkretnym przypadku to sie nie sprawdzi poniewaz SPROWADZENIE KOLEGI DO POZIOMU WIEKSZOSCI UCZESTNIKOW TEGO FORUM JEST NIEWYKONALNE.O TYM ZEBY BYC TAK WYSOKO TO PEWNIE ON SAM NIE MARZYL.Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
tomi503 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Sie 2006|, 2006 22:01
|
|
|
| Stefan napisał/a: | Witam! Znalazlem ciekawy podpis | Cytat: | Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem
pokona doświadczeniem. | - Ja sadze ze w tym konkretnym przypadku to sie nie sprawdzi poniewaz SPROWADZENIE KOLEGI DO POZIOMU WIEKSZOSCI UCZESTNIKOW TEGO FORUM JEST NIEWYKONALNE.O TYM ZEBY BYC TAK WYSOKO TO PEWNIE ON SAM NIE MARZYL.Pozdrawiam.Stefan. |
Oczywiście nie chę nawet się mierzyć z ludzmi przebywającymi na tym forum Bo w większości ich wiedza robi namnie wrarzenie.
Natomiast co do Twojej osoby to już napisałem w innym poście i teraz też powtórze nie dyskutuje z Tobą :DDDDDD |
| Ostatnio zmieniony przez tomi503 |16 Sie 2006|, 2006 22:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Filemon [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 20:46
|
|
|
| chlopaki zalozylem registry i du...a auto nie do jezdzenia z tego co sie dowiedzialem mam fabryczna instalacje centrale do niej mam po siedzeniem pasazera czy to jest mozliwe instalacja firmy vialle siara jak byk czy jest jakis sposob na zmiejszenie spalania w tej instalacji |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 20:53
|
|
|
| Witam! To jedna z lepszych instalacji.Na poczatek sprawdz bezpieczniki(moze byc wiecej niz jeden).Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Filemon [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 21:04
|
|
|
| a dlaczego bezpieczniki zauwazylem ze czasami silniki krokowe od gazu chodza a czasami nie ta instalacja jest pewnie zalezna od sond czy jezeli pali duzo na paliwie to bedzie duzo palic na gazie ostatnio srednie zuzycie paliwa na trasie wskazalo mi 17literkow |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 21:06
|
|
|
| Witam! Na POCZATEK.Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Filemon [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 21:06
|
|
|
bardzo prosze o pomoc bo nie wyrabiam
[ Dodano: 2006-08-19, 21:07 ]
ostatnio 23 na miescie gazu jazda bardzo delikatna szok
[ Dodano: 2006-08-19, 21:08 ]
dodam mam zajechany termostat
[ Dodano: 2006-08-19, 21:11 ]
a gdzie te bezpieczniki moga byc w skrzynkach
[ Dodano: 2006-08-19, 21:11 ]
a moze sondy mam zajechane jak myslicie |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 21:13
|
|
|
| Witam! Bezpieczniki moga byc "roznie".Wymien koniecznie termostat.Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Filemon [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 21:14
|
|
|
reduktor vialle skadajacy sie z trzech czesci wszedzie gdzie dzwonie to nie ma mozliwosci regulacji
[ Dodano: 2006-08-19, 21:16 ]
pierw zaczne od termostatu bo po przejechaniu 4 km w dzisiejszych temp. wskazowka jest na 1/4 wskaznika a na trasie to czesciej jest na niebieskim niz na POLOWIE |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 21:17
|
|
|
| witam jedna z przyczyn wiekszego spalnia gazu jest zajechany reduktor,może membrany juz masz stare i nieszczelne.no i mozesz podpiac miernikiem sie pod sondy i zobacz czy działaja. |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2006|, 2006 21:17
|
|
|
| Witam! I nie oczekuj ze ktos sie podejmie!Nie powiem co trzeba do tego.Najpierw wymien jednak termostat.Zrob zdjecia i przeslij.Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
|
|