$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Wtryskiwacze????
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wtryskiwacze????
Autor Wiadomość
Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |12 Lip 2006|, 2006 13:43   

pablo19 napisał/a:
Ja w poprzednim Scorpio zrobiłem patent na zasadzie przełącznika umieszczonego w środku auta, a wpiętego w przewód zasilający tuż przed pompą. I gdy tylko przełączyłem na gazownie to cyk i pompka wyłączona
gdybyś poczytał dokłądniej na forum to byś pewnie się dowiedział, że to niezbyt mądre - ale co tam, każdy orze jak może.

pablo19 
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
Wysłany: |12 Lip 2006|, 2006 14:30   

Struna napisał/a:
każdy orze jak może.

Dokładnie.
2.9 12V6 MSB <- złociutkie 8) razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 <- Ikona 8)
2.9 Team

czachus77
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lip 2006|, 2006 10:47   

Slawek, no właśnie jeżdżę na odciętej pompie paliwa (wyciągnałem wtyczkę z czujnika stłuczeniowego) juz ze dwa tygodnie. Problem polega na tym, że odciąłem i gaz i benzynę, a samochód dalej jeździ na beni....Widać, że któryś z wtrysków leje, bo auto chodzi i się dławi, falują obroty. Muszę posprawdzać te wtryski. Podeślij mi na maila Sławku swój nr tel. to w razie jakby co, to się skontaktujemy: pawel.trzaska@aigcredit.pl

A może ktoś z Nas miał podobny problem i to niekoniecznie były wtryski? Może to coś z elektryką, sterowaniem?

[ Dodano: 2006-08-30, 09:00 ]
Temat powraca :691:
Sorki za bluchy, ale mną ponosi. Kurwa kręcą mną jak łobuz babką! Nie ma moje mechaniora, podjechałem do innego (ponoć niezły-z polecenia użytkownika forum) i gość mi mówi zupełnie co innego. Przypomnę po krótce wątek. Mianowicie, skorupka na gazie łyka mi benię. Wymieniłem przekaźnik i dalej to samo. Podczas pracy silnika na gazie odpinałem kabelki od przekaźnika-auto dalej chodzi....Pytam na czym kurwa??!!! Na powietrzu?! Przy tym się dławi-na powietrzu :690: Wygląda to tak jakby któryś wtrysk lał. Biorąc rzecz na logikę - tak jak mówi mechanik, to może nie tyle być problem wtrysków, ile centralki od gazu. Może ta posrana elektronika się pojebała i nie odcina? Sam już nie wiem o co kaman...Czy to wtryski, czy centralka, czy przekaźnik (ale przecież go wymieniłem), czy jeszcze jakieś inne gówno.....Przy okazji rozruchu na gazie, bo beni jak zwykle brak bo mam podwójny koszt jazdy na gazie, zachlastałem rozrusznik. Juz go zrobiłem, ale nie chcę po raz kolejny go zajeb.....Auto na paliwie ma obroty około 2 tys.
Poradzcie, bo mimo, że kocham to autko to go chyba wkrótce zrzucę z wiaduktu!!!!Albo odstrzelę mechaników :690:

[ Dodano: 2006-08-30, 09:03 ]
?????????????????

Odpowiedz do tematu