|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Wtryskiwacze???? |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Lip 2006|, 2006 13:43
|
|
|
| pablo19 napisał/a: | | Ja w poprzednim Scorpio zrobiłem patent na zasadzie przełącznika umieszczonego w środku auta, a wpiętego w przewód zasilający tuż przed pompą. I gdy tylko przełączyłem na gazownie to cyk i pompka wyłączona | gdybyś poczytał dokłądniej na forum to byś pewnie się dowiedział, że to niezbyt mądre - ale co tam, każdy orze jak może. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
Pomógł: 55 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Mar 2005 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |12 Lip 2006|, 2006 14:30
|
|
|
| Struna napisał/a: | | każdy orze jak może. |
Dokładnie. |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
czachus77 [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lip 2006|, 2006 10:47
|
|
|
Slawek, no właśnie jeżdżę na odciętej pompie paliwa (wyciągnałem wtyczkę z czujnika stłuczeniowego) juz ze dwa tygodnie. Problem polega na tym, że odciąłem i gaz i benzynę, a samochód dalej jeździ na beni....Widać, że któryś z wtrysków leje, bo auto chodzi i się dławi, falują obroty. Muszę posprawdzać te wtryski. Podeślij mi na maila Sławku swój nr tel. to w razie jakby co, to się skontaktujemy: pawel.trzaska@aigcredit.pl
A może ktoś z Nas miał podobny problem i to niekoniecznie były wtryski? Może to coś z elektryką, sterowaniem?
[ Dodano: 2006-08-30, 09:00 ]
Temat powraca :691:
Sorki za bluchy, ale mną ponosi. Kurwa kręcą mną jak łobuz babką! Nie ma moje mechaniora, podjechałem do innego (ponoć niezły-z polecenia użytkownika forum) i gość mi mówi zupełnie co innego. Przypomnę po krótce wątek. Mianowicie, skorupka na gazie łyka mi benię. Wymieniłem przekaźnik i dalej to samo. Podczas pracy silnika na gazie odpinałem kabelki od przekaźnika-auto dalej chodzi....Pytam na czym kurwa??!!! Na powietrzu?! Przy tym się dławi-na powietrzu Wygląda to tak jakby któryś wtrysk lał. Biorąc rzecz na logikę - tak jak mówi mechanik, to może nie tyle być problem wtrysków, ile centralki od gazu. Może ta posrana elektronika się pojebała i nie odcina? Sam już nie wiem o co kaman...Czy to wtryski, czy centralka, czy przekaźnik (ale przecież go wymieniłem), czy jeszcze jakieś inne gówno.....Przy okazji rozruchu na gazie, bo beni jak zwykle brak bo mam podwójny koszt jazdy na gazie, zachlastałem rozrusznik. Juz go zrobiłem, ale nie chcę po raz kolejny go zajeb.....Auto na paliwie ma obroty około 2 tys.
Poradzcie, bo mimo, że kocham to autko to go chyba wkrótce zrzucę z wiaduktu!!!!Albo odstrzelę mechaników
[ Dodano: 2006-08-30, 09:03 ]
????????????????? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |