|
Ford Scorpio 3 |
| Autor |
Wiadomość |
Byku [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Kwi 2004|, 2004 22:13 Ford Scorpio 3
|
|
|
Będąc na Poznań Motor Show 2003 pytałem o Scorpio 3.Czy kiedykolwiek powstanie taki pojazd,czy nie chcą już używać tej marki?Nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi na te pytania.Zawracali mi za to głowę elektrycznymi fotelami w Mondeo(żadna rewelacja dla posiadacza Scorpio).Jak myślicie ScorpioManiacy czy trójka to dobry pomysł i czy kiedykolwiek będziemy mieli okazję ją zobaczyć |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |22 Kwi 2004|, 2004 22:52
|
|
|
Witam
To bardzo dobry pomysl.
Tylko autko tej wielkosci to potezny koszt.
Ale fajnie by bylo zeby Ford mial cos wiekszego od Mondeo.
Pozdrawiam
Wąski |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |22 Kwi 2004|, 2004 23:36
|
|
|
Witam
Mnie rowniez bardzo podoba sie pomysl wskrzeszenia Scorpio, tym bardziej za Scorpio 2 zeszlo z rynku dosc nagle i za bardzo nie wiadomo dlaczego. Powstala dziura..... w sumie Scorpio bylo modelem "flagowym" Forda w Europie. Dziure ta staralo sie zalatac Mondeo ktore troszke sie rozroslo ale mysle ze gdyby Scorpio bylo nadal produkowane i ulegalo dalszej ewolucji niewiele samochodow moglo by z nim konkurowac... wydaje mi sie ze rowniez cenowo |
|
|
|
 |
flanker [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 09:31
|
|
|
Już wkrótce pojawi się następca Scorpio. Nazywa się Five Hundred.
http://www.fordvehicles.c...ndex.asp?bhcp=1
Jest naprawdę wypas! Nie wiem tylko czy trafi na europejskie salony, ale jest to wielceprawdopodobne... Ciekawe jak będzie się nazywał ostatecznie? Może Scorpio ?
Zobacznie go dokładnie... To nie jest ulepszone Mondeo... To poprostu wypas na miarę Scorpio! |
|
|
|
 |
hryniak [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 10:08
|
|
|
eee, wygląd taki sobie jak na skorpio, jakiś taki zbyt grzeczny, brakuje mu pazura, którego mają nasze furki
ale w środeczku bajka,
jasna tapicera to jest to !!!
tylko dlaczego nie nazywa się S C O R P I O ????? |
|
|
|
 |
Pershing

|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 10:16
|
|
|
........ bo do Scorpio to mu troszke brakuje Mnie osobiscie sredino sie podoba. Nie wymyslili nic nowego. Mnnie to wyglada z boku i z przodu troche na Audi a z tylu na Mondeo.... takie kopiowanie pomyslow to troszke za malo zeby zaskoczyc. |
|
|
|
 |
zbyszek
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 10:31
|
|
|
Zgadzam się z Pershingiem do scorpio to mu sporo brakuje.
Mnie również to przypomina mondeo.
A wstyd dla forda żeby w europie nie miało modelu flagowego jakim było scorpio.
Mondeo to ciut za mało. |
_________________ był 2.0 CL 89
byl 2.9 24v 92
jest 2.9 24V 96
Dochodzenie odszkodowań |
|
|
|
 |
hryniak [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 10:50
|
|
|
| a może ford ma jeszcze jakąś furkę "w zanadrzu"... |
|
|
|
 |
SzerszeN [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 11:12
|
|
|
z boku z koleii jak dla mnie przypomina passata, generalnie jak sie na to patrzy to ma sie wrazenie ze juz sie to gdzies widzialo nic nadzwyczajnego, a co do scorpio to jak mawiaja nasi bracia slowianie z poludnia, "to se newrati" |
|
|
|
 |
hryniak [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 11:49
|
|
|
| taa, to prawda, jeśli idzie o wygląd stara skorupka to rasowa fura i moim zdaniem żadne nowe autko się nie umywa. A szczerze powiem, nie mogę się oprzeć wrazeniu, że wszystkie nowe autka mają jakieś takie pedalskie kształty |
|
|
|
 |
Pershing

|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 12:05
|
|
|
Khehehehee....... dobre ale taka jest prawda..... wszystkie sa do siebie podobne i brakuje im "jaja" Jedynie co to zmnienia sie znaczek na masce |
|
|
|
 |
hryniak [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 14:59
|
|
|
| jedyne co ostatnio na mnie zrobiło jakie takie wrażenie to BMW 7 i SAAB 9X |
|
|
|
 |
Pershing

|
Wysłany: |23 Kwi 2004|, 2004 17:25
|
|
|
Na mnie wrazenie robi kazdy samochod z "osobowoscia" jesli mozna tak powiedzic Niestety malo ktory europejski takowa posiada..... Ja jestem pod wrazeniem amerykanskiej motoryzacji z lat 70-tych. To byly samochody z osobowoscia i z "jajem" dlatego z kazdego zloty samochodow amerykanskich wracam z opadnieta koparą |
|
|
|
 |
DaraZ [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Kwi 2004|, 2004 09:14
|
|
|
| Pozostaje się modlić o to, aby wyszedł Scorpio 3. Co do modelu 5-100 to jest ladny, ale watpie zeby wkoncu otrzymał nazwę scorpio. Scorpio to zawsze było cos oryginalnego a nie sciagnietego. |
|
|
|
 |
Byku [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Kwi 2004|, 2004 14:08
|
|
|
Dzięki za tą stronkę Flanker.
Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje, ale ten pojazd od razu zdobył moją sympatię dzięki stałemu napędowi na cztery koła. I to jeszcze od Volvo, które słynie przecież z bezpieczeństwa. Mówicie że jest podobny do Passata, ale tylko linia dachu. Tył to coś w stylu Hondy, przód wiadomo, Mondeo. No i ten zegarek na kokpicie...Ale Maybach to też nic innego jak duża S-ka, w dodatku przereklamowana i szkaradna. Miałem okazję oglądać przedpremierowy pokaz dla dziennikarzy koło Stuttgartu i ten wielkolód nie zrobił na mnie wrażenia. Myślę że jak zmienią grill to fajnie byłoby Five Hundred jako Scorpio 3. Jedynka już się z wolna kończy, Dwójki generalnie było mało, więc dajcie nam Trójkę |
|
|
|
 |
|
|