|
Jak poprawic widocznośc w nocy? |
| Autor |
Wiadomość |
swirek24 [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2006|, 2006 21:06 Jak poprawic widocznośc w nocy?
|
|
|
Mój skorpiaczek w nocy ma tak słabe światła mijania,że nic nie widze jak jade.
Ztwierdziłem, że trzba zwiekszyć moc żarówek 100/90 ale doradzili mi elektromechanicy, że trzeba zmienić końcówki instalacj i lustra a także bezpieczniki. Macie może jakiś pomyśł jak poprawic światełka? |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2006|, 2006 21:15
|
|
|
Jak chcesz to włóż żarówki Philips +50%, o normalnej mocy.
Ale zacznij od wyczyszczenia szkieł i przetarcia odbłyśników. |
|
|
|
 |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
|
Wysłany: |19 Cze 2006|, 2006 21:24
|
|
|
| megalith napisał/a: | | i przetarcia odbłyśników | No, tylko nie radził bym przecierac luster reflektora, bo natychmiast jeszcze bardziej zmatowieją. Niestety wg mnie jedynie wymiana. |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
pablo [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2006|, 2006 21:53
|
|
|
Jak się znasz na elektryce to sobie przerób żeby na krótkich świeciły ci dwa włukna.
Eekty są NAWET dobre
ja nie nażekam |
|
|
|
 |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
|
Wysłany: |19 Cze 2006|, 2006 22:04
|
|
|
| pablo napisał/a: | sobie przerób żeby na krótkich świeciły ci dwa włukna.
Eekty są NAWET dobre | Hmmm, to musi nieźle oślepiać tych z przeciwka. |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2006|, 2006 22:36
|
|
|
Przetrzeć z kurzu na sucho wystarczy. A szkła konkretnie wodą wypluskać. Zresztą - pytajcie Aro, on zasuwał na zlocie przy lampach, niech powie czy widzi różnicę |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 01:02
|
|
|
podobnie jak oslepianie takich co maja zarowki 100/90 jak ja takich na drodze nie lubie a najlepsze efekty to powaznie dobre firmowe zarowki z moca swiecenia + 30, 40 czy 50 % ale moc 55W no i wlasciwe ustawienie lamp
pozdrawiam
maciek |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |20 Cze 2006|, 2006 01:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 10:11
|
|
|
czasem też robi się układ pośredniczący na przekaźnikach coby mniejsze spadki były, też trochę pomaga - ale jak lampy już luster nie mają to im już nic nie pomoże |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
pablo [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 18:11
|
|
|
Ja jeżdze na podwójnych włuknach i nikt narazie mnie nie ostrzegał długimi światłami .
A w razie kontroli POL...I wyłańczam drugie włukno drugim wyłącznikiem :687: |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 18:23
|
|
|
| pablo napisał/a: | Ja jeżdze na podwójnych włuknach i nikt narazie mnie nie ostrzegał długimi światłami .
A w razie kontroli POL...I wyłańczam drugie włukno drugim wyłącznikiem :687: |
To poczekaj aż trafisz na mnie... odprowadze Cię swoimi długimi aż do samego rowu ! |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 18:35
|
|
|
| Adam_2000 napisał/a: | odprowadze Cię swoimi długimi aż do samego rowu ! |
tylko zrob to tak zeby nikt inny nie ucierpial ewentualnie mala ryska na samochodzie z niewlasciwymi swiatlami. bo najgorsze jest to jak na takim czyms cierpia niewinni ja tez nie mrugam dlugimi tych co mnie oslepiaja. ale co se mysle to nie powiem bo bana dostane a nie mrugam miedzy innymi po to zeb chociaz jeden "..." cos widzial na drodze. bo jak jedzie 2 co nie widzi nic to nieszczescie jest juz blisko
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
pablo [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 19:14
|
|
|
| W jakim wy świecie żyjecie teraz to co drugi podwyższa sobie światła ( ja to zrobiłem właśni że względu dla tych co podwyższają ) a policja to wogule już ustawień świateł nie kontroluje to nie to co kiedy. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 19:19
|
|
|
nie wazne co robi policja albo czego nie robi,. wazne zeby miec tak jak sie powinno bo ja co ja ci np zrobilem ze chcesz mnie oslepiac?? pomijac waskie wiejskie drogi gdzie przez oslepienie mozna nie zauwazyc rowerzysty, pieszego itp i nieszczescie gotowe. czesto taka droga jezdze no i kto bedzie winny?? ten co potracil a nie taki "..." co mial przepisy w napiszmy nosie i przez niego cos sie stalo a ten se pojechal slepiac dalej szczesliwy do domu... no ale jezeli ktos tego nie czuje to trudno pewnie tlumaczenie nic nie da. no i obysmy nigdy nie spotkali sie na drodze jadac wieczorem i to bez wzgledu na to czy jadac w ta sama strone czy przeciwna bo slepienie w lusterku tez nie jest mile....
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 21:11
|
|
|
| Cytat: | | W jakim wy świecie żyjecie teraz to co drugi podwyższa sobie światła ( ja to zrobiłem właśni że względu dla tych co podwyższają ) a policja to wogule już ustawień świateł nie kontroluje to nie to co kiedy. |
ty wogole normalny jestes? jazda na 2 włoknach to przeciez nic innego jak jazda na długich, a jak jeszcze podnosisz lampy to lepiej uwazaj zeby nie spotkał cie jakis tir ktory nie zechce wylaczyc swoich dlugich |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Cze 2006|, 2006 23:06
|
|
|
co prawda to prawda nie rob drugiemu co Tobie nie mile..... Moj kuzyn w ten sposob potracil czlowieka ale wina byla rowniez pieszego bo byl pijany i szedl srodkiem drogi po lini oddzielajacej pasy ruchu ale ten co go oslepil oczywiscie pojechal... :694: |
| Ostatnio zmieniony przez Niki |20 Cze 2006|, 2006 23:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|