|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Szarpanie na gazie.... |
| Autor |
Wiadomość |
wakrobert [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 16:26 Szarpanie na gazie....
|
|
|
Dzien Dobry,
mam problem zagazowalem scorpio 2.0 16V rok .1996 140.000 przebiegu
na niskich obrotach a szczegolnie na dwojce szarpie przez moment autem jak chce przyspieszyc tak jakby na chwile brakowalo mu gazu.Problem praktycznie nie wystepuje na benzynie.Co mozna z tym zrobic?
dziekuje kolegom za odpowiedz
Robert
[ Dodano: 2006-06-12, 16:29 ]
instalka 4 generacja brc 24 |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 16:34
|
|
|
| sprawdź stan układu WN. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
wakrobert [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 19:22 szarpanie
|
|
|
| Czy moze to miec cos wspolnego ze swiecami ktore nie pamitam kiedy wymienialem?? |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 19:39 Re: szarpanie
|
|
|
| wakrobert napisał/a: | | Czy moze to miec cos wspolnego ze swiecami ktore nie pamitam kiedy wymienialem?? |
Tak jak Struna napisał sprawdz układ WN czyli kable i swiece.Na poczatek.Ja u siebie mialem podobny objaw, zalozylem nowe kable i swiece i jest git. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 20:22
|
|
|
a jak wymienisz i to i to to daj znac czy pomoglo... pozatym jeszcze u mnie byla kopulka a u ciebie cewki... no i jak dalej bedzie szarpac to kombinujemy dalej bo mam to samo mam nadzieje,ze chwilowo. jade ze swoja na ustawienia w srode i podobno ma byc juz zrobione ale czy pomoglo napisze w srode wieczorem...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |12 Cze 2006|, 2006 21:09
|
|
|
| TPS? |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Cze 2006|, 2006 07:54
|
|
|
| mmmk napisał/a: | | byla kopulka | ja też tak miałem na początku jak kupiłem sowjego i wymieniłem kopułkę |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Cze 2006|, 2006 21:22
|
|
|
no to ja juz w zasadzie z grubsza po zrobieniu. nie znam sie na tym dokladnie ale podlaczyli laptopa i w czasie jazdy kazde szarpanie to cos im tam wychodzilo i potem to zmieniali i juz nie szarpie. okazalo sie tez,ze mam chyba jednak za malo wydajny parownik i to beda robic w przyszlym tygodniu jak znajda wolna chwile. ogolnie teraz jestem zadowolony ale wyszlo na to,ze ustawic samochod na gazie tez trzeba umiec bo pracownicy dali rade a szef nie bardzo. duzo tez pomogla zmiana cisnienia przy ktorym automatycznie przelacza sie na PB bo kazde przelaczenie to tez byo szrpanie... a w zasadzie bylo bo teraz chodzi wszystko tak miekko,ze nawet nie zauwazam momentu kiedy sie przelacza na gaz bylo na 50 czegos tam a ustawili na 10.... pozatym zmienila sie na gazie calkiem charakterystyka silnika mozna ruszac bez szrpan na 2 biegu i na 5 jechac od 70km/h a szybciej to nawet na PB tak nie chcial no ale moze mu pomogla wymiana calosci elektryki od zaplonu (swiece,kable, kopułka i palec)bo na PB tego nie sprawdzalem po wymianie. tylko na wolnych jakos tak strzela w tlumik na PB tez ale na gazie czesciej i troche glosniej no ale jezeli ma byc taniej to to da sie przezyc. ustawili mi tez wolne opbroty tak,ze obrotomierz nawet nie reaguje na drobne wahniecia tylko na laptopie bylo widac jakis spadek o 30 obr/min a szybciej to czasami chodzil i na 700obr/min i potem jak po takim czyms mu wciskalem gaz to szarpal jak glupi.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
wakrobert [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Cze 2006|, 2006 14:39 szarpanie na gazie
|
|
|
Po zamianie swiec na nowe problem ustapil
Pozdrowienia Robert |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |