|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Zlosliwosc rzeczy martwych |
| Autor |
Wiadomość |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 00:12 Zlosliwosc rzeczy martwych
|
|
|
Na forum wiele razy byla mowa o tym module z zarowkami zespolonym ze wskaznikiem paliwa i temperatury silnika w jednej obudowie. Kilka dni temu przeczyscilem sciezki, odkurzylem itp. Wszystko dzialalo mniej wiecej git... Az do dzis - moje auto stawia mi wybor - albo swieci sie kontrolka od swiatel stop non stop albo nie wyswietla sie przy zaplonie czerwony platek ( ten od temperatury otoczenia ponizej 0 C ). Raz jest tak, a raz na odwrot, wzglednie od humoru scorpiaka... Zarowki na 100% sprawne. I niech ktos mi powie, ze to auto nie jest wredne |
|
|
|
 |
zztop2

Auto: 98, 2.3, 16V GHIA SEDAN Manual + LPI
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 09:55
|
|
|
| a termometr pokazuje ci temperature??? zegareczek, u mnie jak padł i nie wyświetlał tez sie świecił płatek czerwony od temparatury, jak go zmniłem wszystko było ok. |
_________________ tel.603221275
Moje Allegro-wszystko do SCORPIO i nie tylko |
|
|
|
 |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 10:46
|
|
|
Dzis dla odmiany prazy wszystko, tylko pokazuje nizsze obroty ha ha ha... Ide wyczyscic skrzynke bezpiecznikow... Jeszcze bym zapomnial - czasami wlacza sie kontrolka od ABS, ale to juz byl temat trawiony wiele razy...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 14:38
|
|
|
Na nozkach niektorych przekaznikow mialem zielony osad... Nie wygladalo to smacznie. Spryskalem nozki wszystkich bezpiecznikow i przekaznikow WD-40, gdzie trzeba to oczyscilem bardziej, gniazda tez spryskalem, no i to "korytko" tez psiknalem... Na razie nie zapeszam, ale zadne niechciane kontrolki sie nie pala Zobaczymy wieczorem po treningu.
Pozdrawiam,
Konrad |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 14:49
|
|
|
| stempel1984 napisał/a: | | Spryskalem nozki wszystkich bezpiecznikow i przekaznikow WD-40 | - to sobie lepiej kup jakiś Kontakt a nie WD-40 bo wd-40 pomoże na chwilę. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 15:16
|
|
|
Mowisz o tym preparacie Kontakt S, U itd. ? Hmm, nieglupie... Tylko tego w Lodzi dawno nie widzialem. Ale i tak chyba mnie czeka przelutowanie modulu z zarowkami. Dam mu kilka godzin :694: Dzieki.
Pozdrawiam,
Konrad |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |7 Cze 2006|, 2006 15:18
|
|
|
| stempel1984 napisał/a: | | Mowisz o tym preparacie Kontakt S, U itd | - tak, albo cokolwiek do tego podobnego - w każdym elektronicznym powinieneś dostać. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |