$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Jaka instalacja?
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaka instalacja?
Autor Wiadomość
Wizard
[Usunięty]

Wysłany: |3 Cze 2006|, 2006 10:38   Jaka instalacja?

Auto -> 2.0 DOHC 96 rocznik 8V

chce zalozyc do niego instalacje gazowa, sekwensyjna (plastikowy kolektor) i prosilbym o rade jaka jest lepiej zainstalowac, bo jak pytalem sie z serwisach to proponowali mi sekwencje od 2500 do ponad 3000.
Roznica w cenie jest i zapewne w jakosci. Sam sie na tym kompletnie nie znam wiec prosze o jakies podpowiedzi

Goscio w zakladzie powiedziel mi ze wystarczy w zupelnosci sekwencja za okolo 2500 (polska wiazka, inne elementy wloscie (firma AC))
Ostatnio zmieniony przez Wizard |3 Cze 2006|, 2006 11:54, w całości zmieniany 1 raz  

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 02:25   

BRC, LANDI RENZO
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Wizard
[Usunięty]

Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 10:25   

co oznacza BRC?
Ostatnio zmieniony przez Wizard |4 Cze 2006|, 2006 10:25, w całości zmieniany 1 raz  

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 10:28   

Wizard napisał/a:
co oznacza BRC?

to taka włoska firma co robi instalki do gazu
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

Wizard
[Usunięty]

Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 10:46   

A to co mi proponowal ten gazownik - polska wiazka, a pozostale elelenty wloski. Co to za mix\kombinowanie? twierdzil ze jest to wystarczajace. Warto mu zaufac, czy rzeczywiscie to beidz ewystarczajace czy zakladac cala instalacje jak radzicie (BRP, Landi Renzo)

sierars1
[Usunięty]

Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 11:24   

A czego się boisz nie znaczy że jak polskie to gorsze, mój koleś prawie większość podzespołów montuje polskich i ma przynajmniej spokój z reklamacjami.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 13:56   

ja zakladam we wtorek sekwencyjny wtrysk za 2800 ale jakiej firmy itp szczerze mowiac nie wiem nie znam sie ma dzialac i tyle :) a czy to blad czy nie ze nie wiem co mi zakladaja to nie mam pojecia :)
pozdrawiam
maciek

sierars1
[Usunięty]

Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 14:44   

Jeśli chodzi o wtryski to proponował bym założyć z wymiennymi cewkami niż w jednym module mniejsze koszta naprawy.

Wizard
[Usunięty]

Wysłany: |4 Cze 2006|, 2006 18:02   

czyli mozna smialo powiedziec ze jesli mowimy o instalacji sekwencyjnej to nie ma co sie martwic o jej prawidlowe dzialanie? (zakladajac ze nic nie spieprza)

skad moje watpliwosci - poniewaz w 1 zakladzie rozlozyli rece i powiedzieli ze do tego auta to oni ne chce zakladac gazu bo nie maja pewnosci czy to bedize dobrze chodzic (problemy z wyregulowaniem) i nie chca sie ladowac w klopoty
Ostatnio zmieniony przez Wizard |4 Cze 2006|, 2006 18:03, w całości zmieniany 1 raz  

sierars1
[Usunięty]

Wysłany: |5 Cze 2006|, 2006 08:39   

Na to wygląda że tacy z nich fachowcy.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |5 Cze 2006|, 2006 15:32   

Wizard napisał/a:
poniewaz w 1 zakladzie rozlozyli rece i powiedzieli ze do tego auta to oni ne chce zakladac gazu bo nie maja pewnosci czy to bedize dobrze chodzic (problemy z wyregulowaniem) i nie chca sie ladowac w klopoty
weź zmień zakład i poszukaj sobie ludzi którzy mają wogóle jakieś pojęcie o LPG a nie z handlu warzywami się na zakładanie instalek LPG przebranżowili ;)

olcha20
[Usunięty]

Wysłany: |5 Cze 2006|, 2006 16:27   

Struna napisał/a:
weź zmień zakład i poszukaj sobie ludzi którzy mają wogóle jakieś pojęcie o LPG a nie z handlu warzywami się na zakładanie instalek LPG przebranżowili

swięte słowa święte słowa.. i omijaj takie na których jest napis:

"wymiana szyba samochodowych / Instalacje LPG" (=> moja trauma..)
a przy okazji to jeszcze umiemy kafelki położyc.. i wytapetowac... :689:

[ Dodano: 2006-06-05, 16:32 ]
Wizard napisał/a:
czyli mozna smialo powiedziec ze jesli mowimy o instalacji sekwencyjnej to nie ma co sie martwic o jej prawidlowe dzialanie? (zakladajac ze nic nie spieprza)

Chyba nie... jak juz popieprzyli w mojej II - gen wszystko... to sie zdecydowałem że dopłace do sekwencji jak to rozwiąze wszystkie moje problemy... nawet nie chcieli o tym słyszec bo i tak nie gwarantują ze bedzie to choc ciut lepi chodziło.. a demontaż prawie niemożliwy...
jak sie nie umie to czy 2 czy 4 gen i tak sie spartoli...
Ostatnio zmieniony przez olcha20 |5 Cze 2006|, 2006 16:28, w całości zmieniany 1 raz  

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |5 Cze 2006|, 2006 17:27   

To ja dodam najnowszy kfiatek o fahofcach od sekwencji LPG - szwagier ma sekwencję w Passacie 1.8T, prawie nówce, nic się sam nie dotyka i na technice zna się jak ja na migracji sikorki bogatki. Ale nawet on odkrył niedawo że chyba go w ciula w renomowanym zakładzie robią, kiedy po przeglądzie instalka popieprzyła się na maksa, co przy turbinie było dość dokuczliwe. Po którejś z kolei wizycie za samochód wziął się nojlepszy fachman, i szwagier mu patrzył na ręce, o ile zrozumiał, fachman programowo zwiększał czas otwarcia wtrysków, a silnik coraz bardziej się dławił, w ogóle sekwencja chodziła jakby odwrotnie. Fachman stwierdził - "listwa zepsuta" (wtryski gazu), wyciągnął z magazynu nowa listwę, wymienił, i nagle okazało się że kabelki od nowej listwy jakby nie bardzo sięgają do starych wtyczek. Po chwili zbaranienia fachman szybciutko porozpinał wszystkie kable, wymienił listwę, spiął do kupy, i wszystko zagrało. Nawet szwagier miał podejrzenia że coś było nie tak, ale w końcu zapłacił i dał se spokój, ja bym za pomyloną kolejność wtryskiwaczy LPG był raczej niemiły w obejściu i dotyku :713:

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |5 Cze 2006|, 2006 20:10   

no co za rozica czy trysnie gaz na zamkniety czy otwarty zawor, tak czy siak zassie w koncu go :)
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |5 Cze 2006|, 2006 21:03   

Jaka to róznica? Niech no pomyślę, jakieś 3000zł pomiędzy Igen a IIIgen? :P :P :P

Odpowiedz do tematu