$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Pilnie potrzebuję porady AEB175 Leonardo
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pilnie potrzebuję porady AEB175 Leonardo
Autor Wiadomość
marcin_o1
[Usunięty]

Wysłany: |16 Maj 2006|, 2006 13:52   Pilnie potrzebuję porady AEB175 Leonardo

Witam

Mam zamontowany w aucie sterownik AEB175 Leonardo, nie jestem pewien czy działa prawidłowo, wiem tylko że steruje silnkiem krokowym gazu, ale ostatnio odłączyłem go od zasilania celem oczyszczenia bo był zawiniety w czarna taśmę i to wzbudziło moje podejrzenie że coś jest nie tak - auto mam jeden miesiąc - silnik chodzi tak sobie.

Jak zdjąłem taśmę i umyłem obudowe benzynką extrak. to stan zastałem nastepujący: obudowa wylada tak jakby się lekko od gorąca powyginała, na tylnej ściance widnieja napisy:

Code. AEB175 REG
B0110347 38/1/5
12-11-01 MADE IN ITALY
A.E.B. S.r.l
TIPO AEB175 Leonardo
OMVL Regmatic Millenium
e3 020222 95/54/CE
E13 67R-010058
Omologazione Complessivo
DGM59184 GPL
DGM59258 GM

Płytka w środku w rogu zaczerniona ( zbrązowiała) więc podejrzeam że może nie chcieć się komunikować z PC ale jak nie sprawdze to nie będę wiedział

Gaz założony w Holandii z mieszalnikiem O.M.V.L. R90e

Czy ktoś może mi napisać gdzie można wyregulować taki sterownik w Warszawie albo może ktoś z kolegów znających się na gazie gdzie można kupić taki sterownik. Czy można zastąpic go innym o takich samych podłączeniach , czy jest jakis inny kompatybilny - chodzi o to żeby nie trzeba był wyciagać wiązki od niego tylko podłączyć na tym co jest - czy wszystkie tego typu sterowniki ( chodzi mi o wtyczki ) mają taki sam układ kabli.?

Pozdrawiam

Ps. zamieszczam fotki

Ostatnio zmieniony przez marcin_o1 |16 Maj 2006|, 2006 14:57, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu