|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Pilnie potrzebuję porady AEB175 Leonardo |
| Autor |
Wiadomość |
marcin_o1 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Maj 2006|, 2006 13:52 Pilnie potrzebuję porady AEB175 Leonardo
|
|
|
Witam
Mam zamontowany w aucie sterownik AEB175 Leonardo, nie jestem pewien czy działa prawidłowo, wiem tylko że steruje silnkiem krokowym gazu, ale ostatnio odłączyłem go od zasilania celem oczyszczenia bo był zawiniety w czarna taśmę i to wzbudziło moje podejrzenie że coś jest nie tak - auto mam jeden miesiąc - silnik chodzi tak sobie.
Jak zdjąłem taśmę i umyłem obudowe benzynką extrak. to stan zastałem nastepujący: obudowa wylada tak jakby się lekko od gorąca powyginała, na tylnej ściance widnieja napisy:
Code. AEB175 REG
B0110347 38/1/5
12-11-01 MADE IN ITALY
A.E.B. S.r.l
TIPO AEB175 Leonardo
OMVL Regmatic Millenium
e3 020222 95/54/CE
E13 67R-010058
Omologazione Complessivo
DGM59184 GPL
DGM59258 GM
Płytka w środku w rogu zaczerniona ( zbrązowiała) więc podejrzeam że może nie chcieć się komunikować z PC ale jak nie sprawdze to nie będę wiedział
Gaz założony w Holandii z mieszalnikiem O.M.V.L. R90e
Czy ktoś może mi napisać gdzie można wyregulować taki sterownik w Warszawie albo może ktoś z kolegów znających się na gazie gdzie można kupić taki sterownik. Czy można zastąpic go innym o takich samych podłączeniach , czy jest jakis inny kompatybilny - chodzi o to żeby nie trzeba był wyciagać wiązki od niego tylko podłączyć na tym co jest - czy wszystkie tego typu sterowniki ( chodzi mi o wtyczki ) mają taki sam układ kabli.?
Pozdrawiam
Ps. zamieszczam fotki
 |
| Ostatnio zmieniony przez marcin_o1 |16 Maj 2006|, 2006 14:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |