|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
coś huczy i "wyje" |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |10 Kwi 2006|, 2006 15:12
|
|
|
| Cytat: | | hmm kurde Jurek tam coś jeszcze jest | nie ma - jest ta ośka co się śrubę nakręca, dwa łożyska i dwa takie stożkowe ślizgi co się w piaste wciska no i uszczelniacz. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |10 Kwi 2006|, 2006 18:23
|
|
|
| olcha20 napisał/a: | Ale na 100% powiedziała mi ze "razem z piastą to jest" - spyałem o to po raz drugi - czy na pewno razem z piastą? odpowiedz byla: "Tak. Razem z piastą"
Acha i dodała że "dlatego takie drogie" |
Pewnie chodzi o nakrętkę piasty i podkładki zabezpieczające |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
lizergin [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Kwi 2006|, 2006 19:59
|
|
|
| Struna napisał/a: | | lizergin napisał/a: | | najpierw chciałbym zlokalizować które to, lewe czy prawe?? | to nie słyszysz które wyje ? luzów nie czuć na kole jak auto podniesziesz ? |
właśnie kurde nie moge zlokalizować z której to strony wyje i nie bardzo wiem jak sie zabrać coby to zlokalizować - jeżdzę i woże ludzi napotkanych na ulicy :688: i proszę ich żeby słuchali ale każdy mówi, że słyszy gdzie indziej - dziś nawet ktoś mi powiedział, że to z tyłu :694:
luzów nigdzie ni widzę choć powiem wam, że nie podnosiłem go do góry i nie ruszałem kołem - jak stoi to nic nie czuć podczas kopania i szturania ręką. miałem sie za to zabrać w sobotę ale zacząłem czyścić "krokowy", który chyba zepsułem na amen bo mam teraz obroty rzędu 600/min i nie oblukałem kółek. postaram sie jakoś w tygodniu rozebrać kółka i popatrzeć co je tam boli i w które łożysko zainwestować.
aha w sobotę moja małżónka osobista była na mieście więc ją poprosiłem aby zajrzała do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego i po powrocie powiedziała mi, że za łożyska do scorupki wołają: za lewe 60 pln a za prawe 160. pomyślałem sobie wtedy, że małżonka może nie dosłyszała czy jak i zignorowałem sprawę ale jak dziś widzę na forum jest to możliwe. jutro pojadę do tego sklepu i zapytam sie sam
aha jeszcze jedno
panowie powiedzcie mi jakie wymiary ma to łożysko bo z tego co sie orientuję to moim wesołym miescie jest sklep, który sprzedaje łożyska ale nie według symbolu katalogowego tylko według wymiarów - może dobiorę coś u nich.
pozdr |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |11 Kwi 2006|, 2006 12:59
|
|
|
| jak stoi to nie poczujesz luzu na łożysku, podnieś podejrzane koło i rękami pogibaj na prawo i lewo - powinieneś wyczuć luz na łożysku jeśli takowy występuje. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
lizergin [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Kwi 2006|, 2006 18:12
|
|
|
mam znalazłem
to jest na bank lewe kółko - juz zamówiłem łozysko przez szwarga ojca brata psa kolegi cos tam coś tam, kupie je jutro za 160 zł wraz z nakrętką
[ Dodano: 2006-04-13, 21:10 ]
dzis o godzinie 20 panowie zaczęli wymieniac łożysko - ciekawe co tego wyjdzie hehe i o której skończą bo ja niecierpliwie czekam na efekty
[ Dodano: 2006-04-13, 22:38 ]
i kiszka
po wyjęciu starego łozyska okazało sie, że zewnętrzna średnica nowego nie pasuje - środek jest ok ale zewnątrz jest za luźno.
jutro od rana trzeba wymienić łożysko i próbować na nowo
[ Dodano: 2006-04-14, 19:46 ]
no i cisza w aucie
łozysko to optimal 301 139 jakby kto w przyszłości szukał - prawe natomiast to 301 141
pozdr
i dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |