|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
ASB po wymianie |
| Autor |
Wiadomość |
sucio007 [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Kwi 2006|, 2006 00:04 ASB po wymianie
|
|
|
Witam wszystkich!!! Jestem nowy na forum i świeżo upieczonym posiadaczem Wieloryba.Jeżeli będę zadawał banalne pytania to proszę o wyrozumiałość!Wcześniej przeglądałem forum aby się nie powtarzać z pytaniami.
Wymieniłem ASB w swoim 2.9i,jednak okazało się że skrzynki troszeczkę się różnią.W mojej starej idą trzy przewody do wtyczki elektrozaworów,a w drugiej wymienionej(od starszego modelu,ale też 2,9) dwa.
Po wymianie brak jest 4 biegu,za co podejrzewam prądniczkę,bo i prędkościomierz warjuje.Przeżuca też biegi na wyższych obrotach i nierównomiernie.Czy powodem złego działania może być komputer,czy ta skrzynia ma osobny komputer? |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |6 Kwi 2006|, 2006 00:22
|
|
|
| sucio007 napisał/a: | | Wymieniłem ASB w swoim 2.9i,jednak okazało się że skrzynki troszeczkę się różnią.W mojej starej idą trzy przewody do wtyczki elektrozaworów,a w drugiej wymienionej(od starszego modelu,ale też 2,9) dwa. |
Oczywiście, że się różnią... założyłeś skrzynię z jednym elektrozaworem a powinna być z dwoma
| sucio007 napisał/a: | | Po wymianie brak jest 4 biegu... |
I to jest efekt powyższego. | sucio007 napisał/a: | | Przeżuca też biegi na wyższych obrotach i nierównomiernie |
Jednak nie czytałeś forum zbyt uważnie
Na początek sprawdź :
- poziom i jakość oleju
- modulator podciśnieniowy |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
sucio007 [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Kwi 2006|, 2006 00:28
|
|
|
Olej i filtr nówka
Rurka od modulatora jest sucha
[ Dodano: 2006-04-06, 01:03 ]
Poziom też ok.
[ Dodano: 2006-04-06, 23:45 ]
Czy z tą czwórką można coś zrobić?Do zaworu idzie niski prąd,czy taki powinien być,może do końca nie otwiera elektrozaworu?
A ze zmianą biegów to jest tak,że przeżuca je,ale na za wysokich obrotach,czy istnieje jakaś regulacja aby przeżucało na niższych?
Nie sprawdzałem jeszcze szczelności rurki od modulatora,jak sprawdzę to będę informował. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |