|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Dziwne objawy przy zmianie biegu |
| Autor |
Wiadomość |
MAREKKRAKÓW [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Kwi 2006|, 2006 20:15 Dziwne objawy przy zmianie biegu
|
|
|
Mam pytanie czy to normalne.
Podczas normalnej jazdy (przyśpieszanie) przy zmianie biegu w ABS słychać jakby z tyłu w kole z prawej strony taki dźwięk jakbym przejechał po tralce ( taki objaw jak przejazd po bocznym pasie lub po wystających pasach) takie tryyyyyyy i to trwa max 1-2 sekundy a w zasadzie tylko przy zmianie biegu przy 60 km/h i następnie przy 80 km/h.
Czasami jest to płynna zmiana biegu a czasami jest to głośne i przenosi się to na całe nadwoziem
Mam wrażenie jakby to był taki poślizg koła tak jak przy ABS-sie tylko nieco ciszej.
Może jest lekarstwo na takie objawy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Kwi 2006|, 2006 10:33
|
|
|
| MAREKKRAKÓW napisał/a: | | Mam pytanie czy to normalne |
Normalne to napewno nie jest.
Sprawdź mocowanie przegubu gdyż to wskazuje na poluzowanie się śrub.
Jeśli śruby beda dokręcone to prawdopodobnie pregub daje o sobie znać, ze już mu się emerytura marzy.
Aha i jeszcze jedno, sprawdż czy koło nie jest luźne, właściwie to od tego zacznij. |
| Ostatnio zmieniony przez bigdaaddy |6 Kwi 2006|, 2006 10:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |