$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - JAKĄ INSTALACJĘ
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
JAKĄ INSTALACJĘ
Autor Wiadomość
Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |3 Kwi 2006|, 2006 19:31   

pociesz sie ze ecc IV własciwie nie potrzebuje emulatora :)
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Jerry-autogaz
[Usunięty]

Wysłany: |3 Kwi 2006|, 2006 22:39   

skuter napisał/a:
zwróc uwage na cene samej instalacji dlaczego srednia cena instalcji do 6-cyl to 3500-4000zł a tu mamy 2500zł(to za tyle trzeba dac za IIgen (-500zł) ) mój znajomy gaziarz mówił mi cos na ten temat,wtyski sa kaszaniaste jak chcesz wiecej szczegółów to dowiem sie na poniedziałek i ci wypisze co jest z ta instalacja (a koles siedzi już długo w tym temacie)No i ciekawe czy Jerry-autogaz, daje na to gwaracje (na kazde podzespoły bo nie którze firmy nie przyjmuja reklamacji (np.jak padna wtryskiwacze to wymówka jest że w polski gaz jest zanieczyszczony i nie wymienia.)

Kolega przeczyta o jakie auto chodzi. o 4 celindrowe, a pozniej okresla swoja fachowa wiedze i dzieli sie cennymi informacjami niewatpliwie popartymi praktyka, tak jak i reszta kolegow ktorzy myla sterownik sekwencyjny gazu z emulatorem wtryskiwaczy.Montowalem i montuje kilka instalacji wtrysku sekwencyjnego gazu i co do awaryjnosci staga to moge powiedziec, ze chociaz jest najtanszy, to napewno nie jest bardziej awaryjny od innych instalacji,a co poniektore nawet przewyzsza mozliwosciami i jakoscia. Ja nie podwazam wiedzy panow Kaziow z garazy, ktorzy wiedza wszystko najlepiej, a jesli czegos nie znaja to jest to zle, ale zanim wydamy opinie o czym lub o kims najpierw poznajmy fakty. A co do gwarancji to producent daje gwarancje tak samo jak inni producenci. Co do szczegolow to listwy wtryskiwaczy jak na razie nie sa produkowane przez producenta staga tylko przez wlochow, a te ktore sa dostarczane ze stagami 200 (najczesciej sa to listwy valtec)sa objete gwarancja.

skuter
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 09:54   

Jerry-autogaz, Ja tylko dziele sie informacja o której dowiedziałm sie od znajomego który zajmuje sie instalcjami od nastulat i on nawet nie proponuje swiom klientom montarzu takiej instalcji,bo nie idzie na ilosc tylko na jakosc!!! I naewt cena 2500zł do 4cyl nawet mnie nie przekonuje do tego staga,To ja jestem ciekaw ile ona kosztuje bez montażu bo chyba cos musisz zarobić na tym???

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 10:59   

no, ze 150-200zł za montaż :689:

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 18:03   

Nie przesadzajmy - ceny sekwwencji faktycznie spadły. Do 6-cyl. sekwencja jest od 3tys - oczywiście na matrixach. Gwarancja jest na 12miesięcy lub xx km - zwykle listwy wtryskowe wytrzymują ten rok, potem padają - w lepszych instalacjach to głównie listwy są trwalsze, komputery wszędzie podobne, czasem parowniki lepsze lub gorsze, ale te są tanie.

Myślę że nawet najtańsza sekwencja sprawi w użytkowaniu mniej problemów niż II gen. Zużycie paliwa na pewno będzie mniejsze na sekwencji, wymiany kabli i świec można będzie robić raz na dwa lata i ryzyko strzału praktycznie zerowe - czyli dla laika który nie zna na wylot swojego auta i nie dmucha i nie chucha na niego to tylko sekwencja.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 18:07   

BC_Leszcz napisał/a:
Myślę że nawet najtańsza sekwencja sprawi w użytkowaniu mniej problemów niż II gen.
no to tutaj by jeden kolega mógł opowiedzieć o swoich przejściach z tego typu sekwencją - dzwonił do mnie kilka razy bo go gazownicy non stop za nos wodzili a auto chodziło jakby nie mogło.

Jerry-autogaz
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 18:09   

to ile place za staga 200 i ile zarabiam na montazu pozostanie moja slodka tajemnica :690: , ale zapewniam ze nie robie tego za darmo ani za 200 czy 300 zl.Natomiast prawda jest to co napisal kolega przedemna ze najbardziej usterkowe beda listwy wtryskiwaczy. Mozesz sobie kolego, czy ten pan specjalista od nastu lat zalozyc najlepsza elektronike i slaba listwe i zobaczymy kto bedzie bardziej zadowolony :klient na stagu 200 z w miare trwala i szybka listwa czy ty lub pan specjalista od nastu lat...

Struna 

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 18:11   

Jerry-autogaz napisał/a:
ale zapewniam ze nie robie tego za darmo ani za 200 czy 300 zl
generalnie zarobek na instalce dochodzi czasem do 500 zeta.

BC_Leszcz
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 18:25   

Niezależnie od typu instalacji największe znaczenie ma sposób jej montażu i zdecydowanie więcej przykładów można przytoczyć o II generacji która po instalacji chodzić nie chciała niż o nowej sekwencji która grymasiła.

Tak czy inaczej ceny spadają i wkrótce (za rok może dwa) nikt już nie będzie zakładał innych instalacji niż sekwencyjne, chyba że się nie da i wtedy taka "inna" instalacją będzie droższa od sekwencji.

PS: 500zł za jeden dzień pracy to mało ???
Ostatnio zmieniony przez BC_Leszcz |4 Kwi 2006|, 2006 18:25, w całości zmieniany 1 raz  

Struna 

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 18:26   

z pewnością racja, ale dobra instalka II gen też musi dobrze chodzić ( np. ze sterownikiem Bingo )

Jerry-autogaz
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 19:08   

BC_Leszcz napisał/a:
Niezależnie od typu instalacji największe znaczenie ma sposób jej montażu i zdecydowanie więcej przykładów można przytoczyć o II generacji która po instalacji chodzić nie chciała niż o nowej sekwencji która grymasiła.

Tak czy inaczej ceny spadają i wkrótce (za rok może dwa) nikt już nie będzie zakładał innych instalacji niż sekwencyjne, chyba że się nie da i wtedy taka "inna" instalacją będzie droższa od sekwencji.

PS: 500zł za jeden dzień pracy to mało ???

Gdyby bylo to nawet 500 zl to wez pod uwage fakt, ze w tym zarobku ja jeszcze przez rok lub dwa zapewniam serwis gwarancyjny tego auta i te koszty rozbite na ten okres plus ewentualny czas ktory w tym okresie poswiece dla klienta zmniejsza ten zysk. :709:

skuter
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 19:13   

Nooo reklamacje na staga-200 :706:

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 19:17   

Co wy się tak kolegi przyczepiliście. Pisze że za taką sumę zakłada i daje jako taką gwarancję i to musi działać i to w jego przedewszystkim interesie jest żeby to działało gdzyż zawsze reklamacje to są niepotrzebne koszty a przedewszystkim stracony czas.
Ostatnio zmieniony przez bigdaaddy |4 Kwi 2006|, 2006 19:17, w całości zmieniany 1 raz  

Jerry-autogaz
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2006|, 2006 19:50   

bigdaaddy napisał/a:
Co wy się tak kolegi przyczepiliście. Pisze że za taką sumę zakłada i daje jako taką gwarancję i to musi działać i to w jego przedewszystkim interesie jest żeby to działało gdzyż zawsze reklamacje to są niepotrzebne koszty a przedewszystkim stracony czas.

Dokladnie.Dziekuje. Szacunek za zrozumienie praw rynku :690:

Struna 

Wysłany: |5 Kwi 2006|, 2006 09:57   

ja bynajmniej się nie czepiam, wiem mniej więcej ile jest narzutu na instalację gazową - ale to oczywiste że nikt za darmochę robił nie będzie.

Odpowiedz do tematu