|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
2.0 DOHC odpali jak mu się zechce |
| Autor |
Wiadomość |
Peterson [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Mar 2006|, 2006 19:39
|
|
|
| Nie twierdzę że nie masz racji. Ale w moim przypadku gdy moduł jest na swoim miejscu to raczej małoprawdopodobne aby przeszkadzała mu uliczna woda. Choć pewności nigdy nie ma. Złośliwość rzeczy martwych nie zna granic. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Mar 2006|, 2006 00:57
|
|
|
ja mialem podobnie przed rozbiorka mojego mk1. ten sam silnik w mk2 nie mial juz tych problemow wiec moze pomogla wymiana komputera silnika bo przy okazji to zrobilem a z tym starym bywaly problemy. jak masz skad to podmien na jakis czas i zobacz czy pomoze. no bo to w sumie diagnoza zadna ale mi to pomoglo. a przyczyn nie palenia moze byc wiele...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Czaro [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Mar 2006|, 2006 19:42
|
|
|
witam ,ja ostatnio tez to przerabiałem , przyjechałem z trasy zgasiłem auto ,na drugi dzien rano wychodzę i kicha nie chce zapalic prawie akumulator padł jakoś zapalił pojeżdziłem było ok na drugi dzień rano to samo tylko że już nie odpalił , w warsztacie odpalił , wymieniłem świece przewód od cewki i było dobrze jeden dzien do rana oczywiście juz nawet w warsztacie nie chciał zapalic męczyli się z nim a ja z nimi parę dni wymieniałem komputery bajery i kicha brak sterowania na wtryskiwacze jak mu impuls z masy na komputer dawałem to zapalał . Zaprowadziłem go w końcu na komputer i podobno padł czujnik położenia przepustnicy,wymienił to i wszystko w normie .
I tu mam pytanie czy możliwe jest żeby przez ten czujnik wtryski nie chodziły i nie chciał zapalac czy mnie facet porostu naciągnął a przyczyna była inna ,dodam że całą instalację mi spawdzał elekryk i wszystko ok poza wtryskami
Dzięki pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |