$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Kilka pytan...
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytan...
Autor Wiadomość
MarcinK
[Usunięty]

Wysłany: |21 Mar 2006|, 2006 21:22   Kilka pytan...

Jako swiezo upieczony wlasciciel Wieloryba, mam kilka prostych pytan. Wiem, ze byc moze odpowiedzi pojawily sie gdzies w innych postach, ale nie potrafilem do nich dotrzec. A wiec: Czy wylaczenie guzika AC w klimatroniku odlacza fizycznie kompresor (tak bylo w moim poprzednim Scorpio z 92 roku), czy tylko odlacza elektronike klimatyzacji? Czy w modelu z 97 roku jest (tak jak w porzednim modelu) wzmacniacz fabryczny, czy moze jest on w radiu (posiadam model kasetowy 5000). A jesli jest wzmacniacz, to gdzie sie znajduje? Czy kontrolka oleju jest na diodzie led, czy zaroweczce, bo moja nie dziala, i nie wiem czy rozbierac deske, czy moze szukac awarii gdzies indziej. Czy w tym modelu (tak jak w moim poprzednim) jest czujnik zuzycia klockow, czy Ford z niego zrezygnowal? A moze ktos wie dlaczego na schemacie samochodu nie ma juz informacji o przepalonych zarowkach, a jest o niezamknietych drzwiach? Wiem ze te podstawowe pytania doprowadza niektorych do lez, ale moze znajdzie sie jakas dobra dusza. Moze ktos odpowie - w koncu po to jest to forum zeby pytac i odpowiadac...

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |21 Mar 2006|, 2006 21:23   

MarcinK napisał/a:
Czy w tym modelu (tak jak w moim poprzednim) jest czujnik zuzycia klockow, czy Ford z niego zrezygnowal?

no niestety zrezygnowali

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |22 Mar 2006|, 2006 00:29   

MarcinK napisał/a:
Czy wylaczenie guzika AC w klimatroniku odlacza fizycznie kompresor (tak bylo w moim poprzednim Scorpio z 92 roku), czy tylko odlacza elektronike klimatyzacji?

w teori odłacza, w praktyce bywa to roznie, klimatronik myśli sam sobie i odlacza dopiero jak uzna ze moze :)
MarcinK napisał/a:
Czy w modelu z 97 roku jest (tak jak w porzednim modelu) wzmacniacz fabryczny, czy moze jest on w radiu (posiadam model kasetowy 5000)

w modelach 97 nie ma osobnego wzmacniacza. Osobny wzmacniacz był w modelach 95-96 z radiem rozmiaru 1 DIN (oczywiscie opcjonalnie)
Radia 1,5 din sa normalbymi radiami z wzmacniaczem wbudowanym, przyczym radia 3000, 4000, 5000, 6000 maja wzmacniacz słaby (2x7W badz 4x7W) a radio 7000 ma 4x20W (cos taki jak zewnetrzny wzmacniacz w starszych)

MarcinK napisał/a:
A jesli jest wzmacniacz, to gdzie sie znajduje?

jesli jest to jest pod deska ale przy 5000 nie ma :)

MarcinK napisał/a:
Czy kontrolka oleju jest na diodzie led, czy zaroweczce, bo moja nie dziala, i nie wiem czy rozbierac deske, czy moze szukac awarii gdzies indziej.

niestety niepamietam, Adam_2000 ma zegary na wierzchu to ci odpisze :)

MarcinK napisał/a:
Czy w tym modelu (tak jak w moim poprzednim) jest czujnik zuzycia klockow, czy Ford z niego zrezygnowal?

jak Struna pisał, zrezygnowano
MarcinK napisał/a:
A moze ktos wie dlaczego na schemacie samochodu nie ma juz informacji o przepalonych zarowkach, a jest o niezamknietych drzwiach?

bo z sygnalizacji spalonych zarowek tez zrezygnowano :)

no to masz te 90% dobrej duszy :)
http://tinyurl.com/qhaqjsk

jemsik6
[Usunięty]

Wysłany: |22 Mar 2006|, 2006 10:44   

kontrolka oleju jest na diodzie--brakujace procenty

MarcinK
[Usunięty]

Wysłany: |22 Mar 2006|, 2006 11:12   

Dzieki chlopaki, jetescie dobrzy w 100% !

Odpowiedz do tematu