|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Tarcze hamulcowe ??? |
| Autor |
Wiadomość |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lut 2006|, 2006 21:20
|
|
|
ja mam ATS'a chyba tarcze i juz z 20tys i jest super polecam |
|
|
|
 |
adamussco [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 08:39
|
|
|
| Witam panowie i proszę o podpowiedź mam używane tarcze na przód, które przeszły proces odmładzania, czyli regeneracji fachowiec pierwszej wody, jeśli chodzi o sztukę obróbki metalu, ale nie robi tego na codziennie i nie zna parametrów tarczy wiem, że nówka ma 24 mm ja te, które otrzymałem maja po regeneracji 22,9 mm do 23 mm (różnica między jedną a drugą)czy takie tarcze nadają się do użytku? (ścianki tarcz są jednakowej grubości) |
|
|
|
 |
rpio [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 10:01
|
|
|
Według katalogu 22,8mm.Moim zdaniem można jeździć.
Tylko co za sens cokolwiek z nimi robić, jak nowa kosztuje 100. |
|
|
|
 |
adamussco [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 11:10
|
|
|
| sens jest taki że mam je za darmo i robote też za gratisowo |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 14:19
|
|
|
moje po toczeniu sobie popekaly. wiec jak masz i sa proste zaloz tylko zagladaj tam co jakis czas co z nimi sie dzieje.
pozdrawiam
maciek
p.s. o toczeniu tarcz nawet w ksiazce naprawaczej pisza. tylko jest jeszcze napisana,ze zawsze po toczeniu zaklada sie nowe klocki. ja zalozylem stare... |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |15 Mar 2006|, 2006 14:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adamussco [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 14:32
|
|
|
Ja mam nowe klocki, dlatego chcę założyć też te tarcze dzięki za porady i pozdrawiam
[ Dodano: 2006-03-27, 13:42 ]
Panowie jestem po wymianie klocków i tarcz na przód, wszystko zrobione z niezwykłą pieczołowitością. Po odkuciu starych tarcz (przód) czas tłuczenia ok 1h,wszystko wyczyszczone nasmarowane (poza elementami ciernymi) Tył wymiana samych klocków i zeskrobałem progu na tarczy i teraz coś ciekawego coś mi trze w tylnich kołach (domyślam się, że klocki)czy tak powinno być czy nie?? Podajcie mi jakąś sugestie kumpel mówi, że tłoczek nacięcia powinny być w poziomie itd., Tarcie nasila się przy skręcaniu, co radzicie? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |