|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Kupmy sobie WDS 2000 ! |
| Czy jesteś zainteresowany i jaką kwotę mógłbyś na to przeznaczyć ? |
| TAK - 100 zł |
|
0% |
[ 0 ] |
| TAK - 200 zł |
|
0% |
[ 0 ] |
| TAK - 300 zł |
|
54% |
[ 6 ] |
| NIE |
|
45% |
[ 5 ] |
|
| Głosowań: 11 |
| Wszystkich Głosów: 11 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 00:43 Kupmy sobie WDS 2000 !
|
|
|
Znalazłem na Allegro kompletny zastaw do diagnostyki Forda.
WDS 2000
Cena - niezła - 23.000,-
Ale gdyby zebrało się np. 100 chętnych, to za kwotę jednostkową wartości najprostszego interfejsu na ELM-ie (230-250,-) mielibyśmy stały dostęp do urządzenia, dzięki któremu mogłoby zostać w kieszeni dużo więcej
Piszcie, co o tym myślicie i zachęcam do udziału w ankiecie.
 |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 00:47
|
|
|
haha i na stacje diagnostyczna gdzie by sie jezdzilo?? tak powiedzmy zrobic 500km na diagnostyke to wiesz
ale generlanie sam pomysl to mi sie podoba tylko troche za bardzo jestesmy rozstrzeleni po kraju.. no i pewnie only wieloryby sie na tym diagnozuje.. czy mogjego potwora tez mozna? |
| Ostatnio zmieniony przez Matth |5 Mar 2006|, 2006 00:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 01:59
|
|
|
| Adam_2000 napisał/a: | Cena - niezła - 23.000,-
Ale gdyby zebrało się np. 100 chętnych, to za kwotę jednostkową wartości najprostszego interfejsu na ELM-ie (230-250,-) mielibyśmy stały dostęp do urządzenia, dzięki któremu mogłoby zostać w kieszeni dużo więcej |
primo 1. Rozumię, że masz już miejsce, gdzie postawić urządzenie ?
duo 2. Rozumię, że podjął byś się, obsługi tego urządzenia ?
trio 3. Rozumię, że zdajesz sobie sprawę, że przez cały rok cięgiem durch te ok. 100 składkowiczów truło by ci dupę, o zdiagnozowanie autka za darmochę - skoro piszesz "stały dostęp"?
qadro 4. Już od dłuższego czasu czytając to forum da się zauważyć, że masz takie właśnie zapędy - co się chwali i w pełni popieram - idea jest przednia.
quinto 5. W ankiecie kliknąłem "tak 300", ale tak naprawdę w sprzyjających warunkach mogę zaproponować ze swojej strony "ciut" większą kwotę.
seksto 6. co z serwisowaniem tego urządzenia, bo wiczne przecie nic nie jest?
septimo 7. mogę też popracować nad sposobem zakupu tegoż konkretnie urządzenia taniej.
I to by było narazie finito zapytań i uwag do Adama_2000 :)
| Matth napisał/a: | haha i na stacje diagnostyczna gdzie by sie jezdzilo?? tak powiedzmy zrobic 500km na diagnostyke to wiesz
ale generlanie sam pomysl to mi sie podoba tylko troche za bardzo jestesmy rozstrzeleni po kraju.. |
Matth, masz trochę racji, ale jest jeszcze jedna kwestia, której na razie nie poruszałem powyrzej, bo pomyslałem, żę na nią jest jeszcze za wcześnie, ale skoro tak to ją poruszę:
oqtawo 8. Czy jest to urządzenie na tyle mobilne, żeby można je było zatargać np na Ogólnopolski zlot i tam dokonać diagnostyki na masową skalę? Pomijając przypadki awarii i konieczności diagnostyk natychmiastowych, taka akcja napewno by mocno uatrakcyjniła nasz zlot, bo chociaż raz w roku przeteścić se autko przyokazji jeszcze nikomu nie zaszkodziło a może pomóc w uratowaniu i ostrzeżeniu właściciela autka przed zbliżającymi się problemami z silniczkiem.
|
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
| Ostatnio zmieniony przez fiebik |5 Mar 2006|, 2006 02:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 02:45
|
|
|
| Tak, popieram w całości - tygodniowy zlot już by nikogo nie zdziwił ..... |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 03:12
|
|
|
| fiebik napisał/a: | | primo 1. Rozumię, że masz już miejsce, gdzie postawić urządzenie ? |
ja mam garaz spoko luz
| Cytat: | | duo 2. Rozumię, że podjął byś się, obsługi tego urządzenia ? |
a ja mu pomoge
| fiebik napisał/a: | | trio 3. Rozumię, że zdajesz sobie sprawę, że przez cały rok cięgiem durch te ok. 100 składkowiczów truło by ci dupę, o zdiagnozowanie autka za darmochę - skoro piszesz "stały dostęp"? |
top daje 10 osob miesiecznie, spoko
| fiebik napisał/a: | | adro 4. Już od dłuższego czasu czytając to forum da się zauważyć, że masz takie właśnie zapędy - co się chwali i w pełni popieram - idea jest przednia. |
mnie juz slina cieknie...
| fiebik napisał/a: | | quinto 5. W ankiecie kliknąłem "tak 300", ale tak naprawdę w sprzyjających warunkach mogę zaproponować ze swojej strony "ciut" większą kwotę. |
...(...)
| fiebik napisał/a: | | seksto 6. co z serwisowaniem tego urządzenia, bo wiczne przecie nic nie jest? |
tego nikt nie wie pewnie...
| fiebik napisał/a: | septimo 7. mogę też popracować nad sposobem zakupu tegoż konkretnie urządzenia taniej.
I to by było narazie finito zapytań i uwag do Adama_2000 |
interesujące, wielce
| fiebik napisał/a: | | oqtawo 8. Czy jest to urządzenie na tyle mobilne, żeby można je było zatargać np na Ogólnopolski zlot i tam dokonać diagnostyki na masową skalę? Pomijając przypadki awarii i konieczności diagnostyk natychmiastowych, taka akcja napewno by mocno uatrakcyjniła nasz zlot, bo chociaż raz w roku przeteścić se autko przyokazji jeszcze nikomu nie zaszkodziło a może pomóc w uratowaniu i ostrzeżeniu właściciela autka przed zbliżającymi się problemami z silniczkiem. |
do kombi nie wejdzie, ale do busa jak najbardziej. skołowanie busa na 3 -4 dni zlotu to nie sadze zeby był problem. W ostatecznosci przyczepa, a to juz wogole no problemo.
do pracy tylko potrzebny prad |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Adam_2000

|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 10:22
|
|
|
Sam diagnoskop WDS 2000, to jest tylko ten ekranik dotykowy, wielkości średniego laptopa
Ta cała reszta widoczna na zdjęciu, to tylko szafka
Nie ma więc problemu z mobilnością |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 10:42
|
|
|
Pomysł super, ale...
Wiem z doswiadczenia, że jak coś jest wszystkich to jest niczyje. Nikt nie jest w stanie przewidzieć co sie stanie jutro czy za tydzień, a różne rzeczy sie zdarzają. Myśle że możnaby było to kupić wspólnie, i jedna, dwie lub trzy osoby byłyby za to odpowiedzialne. Następnie po jakimś czasie urządzenie przeszłoby na własność tychże osób. Możnaby to zrobić w następujący sposób: każdy z zainteresowanych wpłaciłby np: 300zł, i z uzbieranych pieniędzy zakupionoby urządzenie. Nastepnie ustalonoby stawkę za diagnostykę dla członków FST i inną dla osob z poza klubu np: 50 i 100 zł (kwoty podaje tylko i wyłacznie przykładowo). I teraz jeżeli ktoś wyrazi chęć diagnostyki powinien zapłacić tą kwotę. Kwota ta byłaby odejmowana tym osobom od tego co wpłacili wcześniej na zakup urządzenia, aż do wyczerpania całej kwoty. Reszta osób musiałaby zapłacić. Potem bedą zobowiazani do zapłaty gotówką. Byłoby to coś w rodzaju karnetu czy abonamentu . Oczywiście możnaby jeszcze pomyśleć nad opcją, że jedno badanie w roku za darmo dla membersów, lub zniżka dla tych co sie przyczynili do zakupu.
To tyle z moich porannych przemyśleń. |
|
|
|
 |
Adam_2000

|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 10:58
|
|
|
Jeszcze tak gwoli informacji, bo kilka osób pewnie wie co to pudełko może (Antkowi ślinka cieknie ), inni jednak nie mają za bardzo pojęcia.
To może troszkę przybliżę :
WDS 2000 jest rozwinięciem systemu FDS 2000, który był rewolucyjnym urządzeniem w dziedzinie diagnostyki Forda.
Jest w stanie obsłużyć wszystkie Fordy europejskie wyprodukowane od 95 roku wyposażone w elektroniczne układy wtryskowe, ABS-y, itp. |
| Ostatnio zmieniony przez Adam_2000 |5 Mar 2006|, 2006 11:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
irek
Member 021

Auto: Peugeot 508 2012r. sedan hybryd4 200 kucy
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 11:47
|
|
|
jestem za na 1000%
jedyna szkoda to to, że nie znajdzie się aż 100 chętnych zamkniemy się w gronie może 10 napaleńców |
_________________ Ford Ranger Wildtrak 2020
Peugeot 508 2.0 Hybryd4
Fiat Sedici 2.0 MultiJet 4x4
Mundek 99r. 2.5 V6 sedan
był
Pacifica 2006 3.5 V6 4x4 |
|
|
|
 |
Srebrny

Auto: Było 90 2.0DOHC sedan LPGII
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 11:56
|
|
|
Osobowość prawna, rozwiązałaby dużo dylematów, ale za tym idą: statut , wybory i powstanie nowych dylematów no i oczywiście utrata spontaniczności.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 14:42
|
|
|
1 nie to ja. nie pasuje do mojego modelu. taniej jest w serwisie niz dojazd z 800km w ta i do domu. a pozatym rzeczy wspolne?? no ok zloza sie wszyscy a uzywac bedzie kilka osob no wiec jest to moim zdaniem niezbyt smaczna sprawa.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 14:55
|
|
|
| obawiam sie zw WDS łapie tez MK1 i MK2 tyle ze w uproszczonej formie (tester diodowy z translacja na monitor) |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
Adam_2000

|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 15:11
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | obawiam sie zw WDS łapie tez MK1 i MK2 tyle ze w uproszczonej formie (tester diodowy z translacja na monitor) |
Prawdopodobnie tak, ale nie jestem na 100% pewny, więc nie podałem. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 15:44
|
|
|
| nie sadze zeby nie, a ecc 4 ma chyba osobna wtyke do podpiecia samego kompa, przecie jakos sie to programuje |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Mar 2006|, 2006 19:01
|
|
|
| Widziałem w tamtym roku taki WDS2000 na ebay.de, poszedł za niecałe 600 Euro. Różnica w cenie jest, hehe. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |