|
silnik przerywa |
| Autor |
Wiadomość |
TEDENT [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Mar 2006|, 2006 20:11 silnik przerywa
|
|
|
| więc sprawa wygląda tak, na luzie silnik pracuje równo na gazie i na benzynie, podczas gazowania tez nie wystepują żadne niepokojące objawy natomiast podczas jazdy, przyspieszania auto strasznie przeywa jakby nie było co jakiś czas iskry, świece mają przejchane 3 tys km, więc to raczej nie one, po ciemku patzryłem na kable i nie widziałem żadnych przeskoków iskry, czy może to być kopułka?? czy tez jest możliwość że jest to źle ustawiony zapłon (przy zapłonie nic nie było grzebane, objawy pojawiły sie z dnia na dzień) i jeśli to zapłon to gzdie reguluje sie zapłon w dohc. Objawy występują zarówno na gazie jak in benzynie |
|
|
|
 |
TEDENT [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Mar 2006|, 2006 20:20
|
|
|
| co to tps?? |
|
|
|
 |
TEDENT [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Mar 2006|, 2006 20:33
|
|
|
| no dobra już wim co to jest tylko ma pytanie, bo tego akurat nie znalazłem w szukajce, jak go przeczyścić |
|
|
|
 |
olo [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Mar 2006|, 2006 22:25
|
|
|
| z rozpolowieniem nie ma trudnosci. pojawiaja sie dopiero przy probie poskladania. a przerywanie silnika pod obciazeniem prawdopodobnie powoduja przewody WN, w taka pogode moj zachowuje sie tak samo. |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Mar 2006|, 2006 07:58
|
|
|
no ja mam to samo pomio zanim sie dobrałem do el-zaworu i po to może być TPS faktycznie ale uważam że gdyby to był TPS i przy nagłym dodawaniu gazu na postoju też by szarpnął. Myślę i obstawiam na kable WN
Pozdro
Marcin |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |3 Mar 2006|, 2006 10:56
|
|
|
| TEDENT napisał/a: | | świece mają przejchane 3 tys km, więc to raczej nie one, |
no to akurat o niczym nie świadczy - ja nówkę kiedyś miałem walniętą a druga padła po kilku dniach.
| Speedo napisał/a: | | chyba Struna cos o tym pisal ale jakies trudnosci z rozpolowieniem czy cus |
no trzeba takie tulejki wybić i się rozłazi
| olo napisał/a: | | pojawiaja sie dopiero przy probie poskladania |
a z tym to akurat nie miałem najmniejszego problemu |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Mar 2006|, 2006 14:04
|
|
|
ja swojego tez rozlozylem i zlozylem i dziala wiec sie da |
|
|
|
 |
marcus [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Mar 2006|, 2006 23:54
|
|
|
| Miałem podobnie, szarpał tylko podczas przyspieszania,wymieniłem świece, przewody, kopułkę i palec rozdzielacza, może była lekka poprawa, ale dalej podszarpywał. Po jakims czasie zrobiło się nadcisnienia w układzie chłodzenia, zaczął bablować w zbiorniczku wyrównawczym i skończyło się... wymiana uszczelki pod głowicą. |
|
|
|
 |
maca_maca [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Mar 2006|, 2006 08:00
|
|
|
| marcus napisał/a: | | szarpał tylko podczas przyspieszania,wymieniłem świece, przewody, kopułkę i palec rozdzielacza, może była lekka poprawa, ale dalej podszarpywał. Po jakims czasie zrobiło się nadcisnienia w układzie chłodzenia, zaczął bablować w zbiorniczku wyrównawczym i skończyło się... wymiana uszczelki pod głowicą. | \mam nadzieję że to nie jest uszczelka |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Mar 2006|, 2006 08:35
|
|
|
kazdy ma taka nadzieje, ja ja miałem 2 razy |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |8 Mar 2006|, 2006 08:36
|
|
|
| PS o dohc trzeba dbac jak o niemowle! |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
TEDENT [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Mar 2006|, 2006 08:48
|
|
|
| mam go od 3 miesięcy, jeszcze nie zdążyłem porządnie o niego zadbać, na starcie wymieniłem olej i świece, nie katuje go, służy poprostu do przemieszczania, wcześniej była sierra i ona słuzyła do zabawy, scorpio to poprostu dupowóz |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |8 Mar 2006|, 2006 09:06
|
|
|
pytanie co zrobił poprzednik |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
TEDENT [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Mar 2006|, 2006 09:34
|
|
|
| a to bardzo dobre pytanie, auto przyjechało do polski w październiku 2005 z niemcowni, tam był serwisowane do 1999 roku, ale co sie z nim działo przez 6 lat to nie mam pojęcia, przebieg 178 tys raczej prawdziwy sądząc po wnętrzu, silnik nie był myty przed sprzedażą, no ale to w sumie nic nie tłumaczy |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |8 Mar 2006|, 2006 17:06
|
|
|
uszczelki pod głowica nie poznasz
dopoki be bedzie ci po hamsku gubił zapłonow i wsysał litrami płyn, robiac z tyłu parozasłone |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
|
|