|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
ciąg dalszy -ogrzewanie cosworth |
| Autor |
Wiadomość |
cossi [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Mar 2006|, 2006 11:09 ciąg dalszy -ogrzewanie cosworth
|
|
|
| panowie ja już mam dość.przypomne że jak stoje nawet jak silnik jest zagrzany to leci mi zimne powietrze jak a jak dodam gazu i tak go przytrzymam to leci ciepłe wymieniłem już hbc oraz zresetowałem climatronika błagam pomóżcie bo wychodzi na to że musze cały czas jezdzić na wysszych obrotach żeby mieć cieplutko w aucie |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Mar 2006|, 2006 11:15
|
|
|
| Zapchana nagrzewnica, lub pompa sie konczy. Moze sie także pasek slizgac. |
|
|
|
 |
cossi [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Mar 2006|, 2006 11:26
|
|
|
| pasek jest nowy ale z tą nagrzewnica bym pomyslał a jak ją można odmulic i jest ona jedna czy dwie |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Mar 2006|, 2006 11:33
|
|
|
| zapowietrzony układ?plyn/tremostat byl ostatnio zmieniany? |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |1 Mar 2006|, 2006 11:37
|
|
|
| bigdaaddy napisał/a: | | pompa sie konczy. |
Na to stawiam ! |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
cossi [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Mar 2006|, 2006 11:39
|
|
|
| jeszcze termostatu nie zmieniałem a w jaki sposób może być układ zapowietrzny i jak go można odpowietrzyć |
|
|
|
 |
grehor [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Mar 2006|, 2006 11:53
|
|
|
| według mnie to jest zapowietrzenie miałem podobne objawy w partnerze, szukaj odpowietrzników gdzieś na wężach do nagrzewnicy lub odkręć korek od naczynia wzbiorczego dodawaj gazu i ugniataj węże gdzie się da powinno wypchnąć tą bańke powietrza . A z tą zamóloną nagrzewnią to lipa bo jak grzeje to jest ok |
| Ostatnio zmieniony przez grehor |1 Mar 2006|, 2006 11:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pawel76 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Mar 2006|, 2006 19:39
|
|
|
jesli nie miales problemow z poziomem plynu chlodzacego, to pewnia bedzie to samo co u mnie, czyli termostat. Tez mialem zimno, tez odpowietrzalem uklad (mialem ubytek plynu). ale pomagalo tylko nieznacznie. Jak w styczniu zrobily sie 25stopniowe mrozy, nie wytrzymalem ( z zimna:), otworzylem maske, spuscilem plyn z chlodnicy i wykrecilem termostat. Wlozylem go do wrzatku- rozszzerzal sie ladnie, ale w temperaturze pokojowej nadal mial milimetrowa szczeline, wiec po prostu kupilem nowy za trzydziesci pare pln. Teraz mam tak goraco, ze az parzy:)
Przetestuj termostat |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |