$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Pzrerywacz kierunkowskazow
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pzrerywacz kierunkowskazow
Autor Wiadomość
dszyszko
[Usunięty]

Wysłany: |21 Sty 2006|, 2006 18:07   Pzrerywacz kierunkowskazow

Witam,
mam maly problem i nie wiem jak z tym sobie poradzic. Otoz podczas tych mrozow podczas jazdy zalacza sie przekaznik- przerywacz kierunkowskazow. A dokladnie slychac jak zalacza sie cewka przekaznika, jednak same kierunki sie nie wlaczaja. Kierunki chodza bez problemu, jednak przy wylaczonych dosyc czesto i z bardzo duza czestotliwoscia stuka ten przekaznik (klapie). Wyjalem go z kolumny z calego przelacznika od kierunkow, wlozylem z powrotem jednak nadal jest to samo. Troche mnie wkurza taka praca bo po pierwsze glosno to stuka i wkurza to a po drugie boje sie ze wreszcie padnie cewka tego przekaznika i w ogole nie bede mial kierunkow!!! Czy macie pomysl co z tym fantem zrobic?
Z gory dzieki

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |23 Sty 2006|, 2006 15:12   

u mnie tak było jak włączałem awaryjne - pomogło przeczyszczenie styków w skrzynce bezpieczników. może u Ciebie też to pomoże.

dszyszko
[Usunięty]

Wysłany: |24 Sty 2006|, 2006 06:21   

OK dzieki za info, poprobuje ale chyba jak troche sie ociepli, bo robota przy samochodzie przy takiej temperaturze raczej mija sie z celem :)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |24 Sty 2006|, 2006 15:58   

taaa - ja wczoraj usprawniałem obwód pompy paliwa ( coś się skiepścił niedawno ) bo jakoś autko na gazie przy -27 nie ma ochoty odpalać ;) - trzeba powiedzieć, że przca w takich temp to masakra

misio_23
[Usunięty]

Wysłany: |24 Sty 2006|, 2006 20:10   

... postaraj się popsikać w gniazda beżpieczników czymś w rodzaju WD ... może to tylko płatki lodu albo śniedź -jak nie będzie rezultatu - to jak Struna napisał - czyszczenie - ostatnio straciła mi się masa w kierunkach / ale to nie ta klasa / i psikanie na styki lampy i masy pod machą pomogły - u mnie była sól i zaczełło śniedzieć w lampie . ale w scorpio może być lód lub śniedź w skrzynce - zima ma swoje uroki :mrgreen:

Odpowiedz do tematu