$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Wycieraczki oraz skrzyneczka bezpieczników
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczki oraz skrzyneczka bezpieczników
Autor Wiadomość
Krasuski
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 12:33   Wycieraczki oraz skrzyneczka bezpieczników

Witajcie.
Mam do Was dwa pytania dotyczące ogólnie rozumianej elektryki:
1. Na przełączniku wycieraczek mam pierścień regulujący cześtotliwość pracy wycieraczek, lecz on nie dział, wycieraczki chodzą ciągle tak samo. co może być przyczyną? Może padł przekaźnik w skrzynce bezpieczników? i tu moje pytanie. Który to przekaźnik? Jaki powinien być jego symbol i w którym miejscu on się znajduje w szkrzynce (mile widzine zjęcie ze skrzynką ze wskazaniem tego przekaźnika :lol: )
2. Od kilku trygoni zdarza się że w czasie jazdy zapalają sie wszystkie kontrolki na desce albo ten samochodzik z "drzwiami" nie działa (pomiar temperatury też). Czyżby to jak zawsze słynna skrzynka bezpieczników? I tu też mam pytanie. Na szrocie koło mnie stoi scorpio 91' z silnikiem 2,4 (od niego mam już pomkę paliwa), czy od niego pasuje skrzynka bezpieczników do mojego 2,0? Jeśli tak to kupiłbym ją sobie, spokojnie w domciu ją ewentualnie przeczyścił i kiedfyś w ciepły wiosenny dzień zrobił w moim autku podmiankę? Czekam na Wasze odpowiedzi
Pozdrawiam
Rafał

Aro 

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 13:36   

W naszych skrzynka bezpieczników nie sypie się tak jak w następcach.
To co dzieje się z kontrolkami najpewnie spowodowane jest rozpieprzonymi lutami w "komputerku" od kontrolek. Siedzi on na prawym podszybiu (trzeba zdjąć dechę), to taka aluminiowa skrzyneczka wisząca na dwóch, czy czterech nakrętkach M6. Trza ją wymontować, rozebrać i poprawić lutowania, szczególnie te przy złączu.

Jeśli chodzi o wycieraczki, popatrzę, czy mam jakieś foty skrzynki, ale wygląda to na niewłaściwy lub uszkodzony przekaźnik.

[ Dodano: 2006-01-07, 14:33 ]
Chodzi o wycieraczki. Jedyne czego doszedłem w tej chwili, to jest to przekaźnik nr V - on odpowiada za pracę przerywaną. Znajdziesz po opisie na przykrywce.
Tutaj:

jest zdjęcie mojej skrzyniki. Nie mam regulacji pracy przerywanej, więc jeśli Twoje przekaźniki mają takie same kolory, to masz niewłaściwy przekaźnik.

Odpowiedz do tematu