|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
problem z odpaleniem |
| Autor |
Wiadomość |
slayer [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Wrz 2005|, 2005 00:30 problem z odpaleniem
|
|
|
Mam problem z odpaleniem mojego scorpio.
Pewnego dnia przejechałem trase około 40 km zgasiłem autko i więcej go nie odpaliłem.
Do cewki dochodzi prąd stały ok 12v cewka nie daje iskry tylko wychodzi z niej stale napięcie takie samo jak do niej wchodzi. jestem laikiem w tych sprwach także prosze o wyrozumiałość.
Bardzo prosze o pomoc z góry dziękuje.
Dane auta
Scorpio sedan '91r 2,0DOHC EFI
Prosze o cierpliwość w razie potrzeby odpowiedzi z mojej strony z racji wykonywanej pracy (kierowca) nie mam dostępu do kompa. Ale jak będe na miejscu to na pewno odpisze.
[ Dodano: 2005-09-11, 00:36 ]
PS. Zapomniałem dodać że podłańczałem nową cewke i problem się powtarza |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |11 Wrz 2005|, 2005 04:54
|
|
|
Po prawej stronie silnika, prawie że pod filtrem oleju egzystuje sobie czujnik położenia wału.
Jeżeli on nie daje poprawnego sygnału, a przyczyną może być zasyfienie, ukrzenie przewodów etc., to nie masz iskry na świecy >> autko nie chce jechać.
Jeżeli tam jest OK to Cię czeka sprawdzenie iskry na świecy (jest/nie ma) i potem, w zależności od wyniku spr. iskry, sprawdzenie kilkunastu różnych newralgicznych punktów |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |