Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
brak prądu
Autor Wiadomość
pitel1969 


Auto: scorpio 1995 2,9 24v
Wiek: 49
Dołączył: 31 Maj 2013
Skąd: hamburg
Wysłany: |9 Lip 2017|, 2017 19:58   brak prądu

witam,
bawilem sie modulem pilota od sterowania radiem,i napewno zrobilem zwarcie,nie chce mi chodzic nadmuch kabiny i klima,
nadmuch chyba chodzi tylko na minimum,a klima w auto zalancza sie po chwili tzn zapala sie dioda,bezpieczniki sprawdzalem,w radiu brak pradu po stacyjce,
nie mam pojecia gdzie szukac

[ Dodano: |10 Lip 2017|, 2017 17:45 ]
rozebralem kostke za stacyjka wyglada niezle,ale pradu nie podaje dalej,co w niej sie psuje? blaszka sie wyciera?
 
 
pablo19 
Tropiciel



Auto: '89 12V :P NO LPG
Pomógł: 52 razy
Wiek: 35
Dołączył: 14 Mar 2005
Skąd: Warszawa
Wysłany: |11 Lip 2017|, 2017 06:52   Re: prak pradu

pitel1969 napisał/a:
...
[ Dodano: |10 Lip 2017|, 2017 17:45 ]
rozebralem kostke za stacyjka wyglada niezle,ale pradu nie podaje dalej,co w niej sie psuje? blaszka sie wyciera?
Wyciera i syfi, Nie wiem jak w MKIII, ale w MKI/II to się rozbiera i czyści.
_________________
były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB <- złociutkie 8) razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 <- Ikona 8)
2.9 Team
 
 
lukas2 
Mk2 rulez



Auto: '92 2.0 sedan i '96 2.3 sedan
Pomógł: 33 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Sie 2010
Skąd: Police
Ostrzeżeń:
 3/21/24
Wysłany: |11 Lip 2017|, 2017 12:13   

w mk3 też bez problemu stacyjkę rozbierasz

[ Dodano: |11 Lip 2017|, 2017 13:50 ]
Z tym że ja obstawiam że to nie jest wina stacyjki. Zrobiłeś zwarcie więc stawiał bym moze na piny kostek w skrzynce??? Może coś przy module komfortu się popieprzyło?
_________________
Jest:
Scorpio 2.0 DOHC 1992r
Scorpio 2.3 1996
Było
Scorpio 2.0 ohc 1985r
 
 
 
gt500 


Auto: '94 2.0 16v sedan
Pomógł: 3 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Maj 2012
Skąd: Złotów
Wysłany: |11 Lip 2017|, 2017 14:40   

bezpieczniki sprawdzałeś??
 
 
DANEK1403 
DANIEL



Auto: Only DOHC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sty 2013
Skąd: Jarosław
Ostrzeżeń:
 3/21/24
Wysłany: |11 Lip 2017|, 2017 17:09   

Na pewno jest uwalony albo w małej albo w dużej
_________________
Bob smakuje mdłym londyńskim kebabem
zrobionym przez koreańczyka
o blond włosach
noszącego damską bielizne...
 
 
 
Gucław 


Auto: Skoda 1,6 + LPG
Dołączył: 11 Maj 2017
Skąd: Opole
Wysłany: |11 Lip 2017|, 2017 18:33   

kostka stacyjki tu nie ma do gadania wiele .
 
 
lukas2 
Mk2 rulez



Auto: '92 2.0 sedan i '96 2.3 sedan
Pomógł: 33 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Sie 2010
Skąd: Police
Ostrzeżeń:
 3/21/24
Wysłany: |11 Lip 2017|, 2017 20:57   

Jak stacyjka klęknie to po prostu nie kręci... radio i dmuchawa to duża skrzynka bezpieczników a klima (jako kompresor i wentyle to mała skrzynka). Nie wiem skąd zabezpieczany jest klimatron. Jednak po zwwrciu obstawiałbym że coś klękło w dużej skrzynce. Sprawdź wszystkie bezpiecznimi w niej. Jak mi się zrobiło zwarcie właśnie na kabelkach radia to poleciał bezpiecznik od oświetlenia kabiny ;-) tylko tl było w mk2
_________________
Jest:
Scorpio 2.0 DOHC 1992r
Scorpio 2.3 1996
Było
Scorpio 2.0 ohc 1985r
 
 
 
pitel1969 


Auto: scorpio 1995 2,9 24v
Wiek: 49
Dołączył: 31 Maj 2013
Skąd: hamburg
Wysłany: |12 Lip 2017|, 2017 20:10   

prad na stacyjce mam,mierzylem bez mobilajzera,dzis polozylem sie pod skrzynke i odlanczalem wtyczki,przy odlaczeniu jednej wentylatory zaczely chodzic na maksa,no nic jutro rozbiore skrzynke,bezpieczniki sprawdzone,jeden byl uwalony,ale wymiana nic nie zmienila,moze cos w skrzynce znajde
a jesli chodzi o modul komfortu,to mam zamiar go wymienic bo pilot mi nie dziala,a mam dwa sprawne
 
 
Reader 



Auto: '96 24V sedan +LPG
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 03 Mar 2009
Skąd: Puławy / Błonie
Wysłany: |13 Lip 2017|, 2017 08:30   

pitel1969, dlaczego bawiles się modułem od pilota do radia.
Cos szwankowało wcześniej?
_________________
Pozdrawiam

Reader
 
 
pitel1969 


Auto: scorpio 1995 2,9 24v
Wiek: 49
Dołączył: 31 Maj 2013
Skąd: hamburg
Wysłany: |13 Lip 2017|, 2017 17:50   

od kiedy zmienilem radio tak pilot nie dzialal,modul mam odpowiedni do duzego radia,gdzies na fo doczytalem ze trzeba dwa kabelki ze soba zlaczyc


skrzynke bezpiecznikowa rozebralem,zdrowa jak nowa,wciul wazeliny tylko,wtyczki tez bez sladow opalenia

[ Dodano: |13 Lip 2017|, 2017 18:53 ]
no nic, zamawiam modul konfortu

[ Dodano: |13 Lip 2017|, 2017 20:46 ]
po zalozeniu skrzynki-zagadal,wszystko dziala,ale kod bledu klimy wyskoczyl 61,obok polki nad kolanami zauwazylem ze jedna z tych czesci co polaczona jest z obudowa nawiewu,grzeje sie
 
 
lukas2 
Mk2 rulez



Auto: '92 2.0 sedan i '96 2.3 sedan
Pomógł: 33 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Sie 2010
Skąd: Police
Ostrzeżeń:
 3/21/24
Wysłany: |13 Lip 2017|, 2017 20:35   

Pitel jakie kabelki złączyć??? W scorpio masz dwa moduły radia z niebieską naklejką od dużego radia i z żółtą od małego. Nic tam noe łączysz razem. Do modułu radia idzie plus, masa i sygnał od vss a reszta to już do radia wysztko. Łatwo oddzielić te kable bo te od radia są koloru czarno-czerwonego.
_________________
Jest:
Scorpio 2.0 DOHC 1992r
Scorpio 2.3 1996
Było
Scorpio 2.0 ohc 1985r
 
 
 
pitel1969 


Auto: scorpio 1995 2,9 24v
Wiek: 49
Dołączył: 31 Maj 2013
Skąd: hamburg
Wysłany: |13 Lip 2017|, 2017 21:08   

i ten plusowy zasilajacy modul zmostkowac z tym drugim,tak wyczytalem,.bo po podmianie modulu nie gadalo mi
 
 
lukas2 
Mk2 rulez



Auto: '92 2.0 sedan i '96 2.3 sedan
Pomógł: 33 razy
Wiek: 37
Dołączył: 06 Sie 2010
Skąd: Police
Ostrzeżeń:
 3/21/24
Wysłany: |14 Lip 2017|, 2017 14:13   

pitel1969 napisał/a:
i ten plusowy zasilajacy modul zmostkowac z tym drugim

Że co??? + z masą czy z VSS-em????
Chłopie tam nic nie zmostkujesz. Wiązka czy to duże czy małe radio jest taka sama. Zamienia się tylko moduły RIM.

[ Dodano: |14 Lip 2017|, 2017 15:14 ]
Może po prostu radio nie ma sterowania pilotem i tyle.
_________________
Jest:
Scorpio 2.0 DOHC 1992r
Scorpio 2.3 1996
Było
Scorpio 2.0 ohc 1985r
 
 
 
DANEK1403 
DANIEL



Auto: Only DOHC
Pomógł: 6 razy
Wiek: 37
Dołączył: 08 Sty 2013
Skąd: Jarosław
Ostrzeżeń:
 3/21/24
Wysłany: |14 Lip 2017|, 2017 14:19   

Tu nie wiadomo o co komon ani fotki ani opisu konkretnego
_________________
Bob smakuje mdłym londyńskim kebabem
zrobionym przez koreańczyka
o blond włosach
noszącego damską bielizne...
 
 
 
pitel1969 


Auto: scorpio 1995 2,9 24v
Wiek: 49
Dołączył: 31 Maj 2013
Skąd: hamburg
Wysłany: |14 Lip 2017|, 2017 17:45   

przepraszam za zamieszanie,nie mam przy sobie opisu wtyczki,mostkuje sie te dwa czerwonoczarne bodajrze,dobra nie wazne,wymiana radia na duze sterowane pilotem,malo tego,wymiana modulu na duze radio,malo tego,mam trzy moduly na duze radio i radio nie reagowalo,to jeszcze kupilem drugie radio i to samo
w sumie mam dwa radia i trzy moduly,wiec se odpuscilem kiedys bo sie na tym po prostu nie znam

[ Dodano: |14 Lip 2017|, 2017 18:48 ]
orginalnie siedzialo male radio i sterowanie bylo
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Copyright © by Ford Scorpio Team

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group