|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Informacje dotyczące 2.5TD (115KM) |
| Autor |
Wiadomość |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sty 2005|, 2005 19:11 Informacje dotyczące 2.5TD (115KM)
|
|
|
Witam
Poszukuję informacji o silniczku jak w temacie byl w przejsciowkach i wielorybach montowany od 93r. Interesuje mnie to jakie ma spalanie, osiagi, awaryjnosc, ewentualne porownania z innymi autami np. XM:) czy omega. Przymiezam sie do czegos takiego, ale malo jest tych autek na rynku i nie za wiele informacji takze:(
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
|
|
|
|
 |
plastic [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sty 2005|, 2005 22:02
|
|
|
Ja mogę napisać, że niestety o silniku 2,5TD z Alfy słyszałem same złe opinie! Miałem dwa Scorpiony ale 2,5TD koncernu PSA i są to niewątpliwie trwalsze jednostki, ale słabsze.
W XM-ie są mocne i trwałe silniki 2,1TD i oczywiście 2,5TD.
To są napewno jedne z lepszych TD z tych lat. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |20 Sty 2005|, 2005 00:18
|
|
|
| omega miala 2,5 tds z BMW , nibardzo jest co porownywac. nie wiem czy to nie bylo nawer r6 |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Sty 2005|, 2005 07:30
|
|
|
Witam
Zgadza sie, że omega miala silnik 2.5td ("s" w skrocie od bmw oznaczal automata) od bmw ale dopiero od 94r. wczesniej 2.3D i 2.3TD, ale pod wzgledem mocy odpadaja... A jakie sa osiagi tego 2.1TD w cytrynie i jak sie generalnie auto sprawuje, czyli eksploatacja zawieszenia, czy gdzies rdza atakuje, rozmiary wnetrza oczywiscei wszystko porownujac ze scorupka:)
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Sty 2005|, 2005 07:33
|
|
|
| ps. w bmw jest na 100% r6:) i to w tym 2.4D,TD jak i w 2.5TD tak sie sklada, ze moj jeden wojek ma ta 2.4TD, a drugi 2.5TDS:) dobry motor ale w tym 2.5 jest juz sporo elektroniki, ktora niestety nie jest najmocniejsza strona bmw... |
|
|
|
 |
plastic [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sty 2005|, 2005 00:05
|
|
|
| Matth napisał/a: | A jakie sa osiagi tego 2.1TD w cytrynie i jak sie generalnie auto sprawuje, czyli eksploatacja zawieszenia, czy gdzies rdza atakuje, rozmiary wnetrza oczywiscei wszystko porownujac ze scorupka:)
pozdrawiam |
Miałem XM-a dwie Scorupki i mam teraz Xm-a, wszystkie diesle.
Mam citroena, bo TD-le w nich są lepsze.
Blachy są "ocynk" i mają mniejsze tendencje do rdzewienia niż w Scorpionach. Jednak słynne zawieszenie nie jest uciążliwe pod warunkiem, że było zadbane i serwisowane. Przy zakupie MUSISZ mieć kogoś, kto się na tym zna!!!!!
http://citroen.triger.com.pl/citroen_20.html |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |22 Sty 2005|, 2005 00:11
|
|
|
| Slyszalem ze w XM-ach czesto siadaja "sfery" - te kule gazowe. Miales z nimi jakies problemy? |
|
|
|
 |
plastic [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sty 2005|, 2005 00:21
|
|
|
To jest kompletna bzdura!!! Oczywiście po wielu latach dochodzi do "ulotnienia" się azotu, ale można to "nabić, lub kupić 100 do 150zł sztuka! Ile kosztują amortyzatory?!
A amortyzatory wytrzymują zdecydowanie krócej.
To są historie z cyklu......w Japońcach są silniki jednorazowe |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |22 Sty 2005|, 2005 00:23
|
|
|
Tak tez myslalem ale dobrze ze ktos moze obalic ten mit |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |