|
zderzak przedni rs mk2 |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Maj 2006|, 2006 15:25 zderzak przedni rs mk2
|
|
|
witam!!
jak w temacie czy wie ktos (bo kilka osob u nas ma takie przynajmniej na fotkach) jak taki zderzak wyglada?? chodzi mi dokladnie o to czy do niego tez jest potrzebna atrapa czy ona jest juz wbudowana w niego bo na fotkach srednio to widze. no i jeszcze co z halogenami?? ma ktos "pomysla" skad takie wziac i czy w orginale macie halogeny forda czy jak to wyglada....
a chodzi mi o takie cos:
pozdrawiam
maciek
p.s. do tych bede jutro albo na dniach dzwonil no i chcialbym wiedziec przed rozmowa z nimi jak to wyglada w rzeczywistosci :
http://www.allegro.pl/ite...roducenta_.html |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |21 Maj 2006|, 2006 15:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Maj 2006|, 2006 17:28
|
|
|
potrzebny jest zderzak atrapa - oryginalny (popękany, podrapany...) na niego montuje się właśnie tą nakładke....
halogeny, u mnie siedzą ale nie fordowskie... nawet nie wiem jakie. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Maj 2006|, 2006 18:46
|
|
|
czyli na takie byle co z mk1 wersja bez halogenow nawet dziur tam nie ma i ma polamane zaczepy ale jak tako maja to zalozyc powinno dac rade?? no ale atrapa to ze znaczkiem forda i z dziurami na wycieraczki zostaje seryjna czy to tez zakrywa ta nakladka na zderzak??
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |21 Maj 2006|, 2006 20:01
|
|
|
| Zderzak zespolony jest z atrapa jesli o to Ci chodzi |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Maj 2006|, 2006 20:15
|
|
|
no o to mi wlasnie chodzi bo na zdjeciach tego nie widze na moim malym monitorze. tylko musze wykombinowac skad takie halogeny i moze tak zrobie...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |21 Maj 2006|, 2006 23:28
|
|
|
| halogeny od RSa jeden lezal na allegor ostatnio, zderazk jest cały z atrapą |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 00:09
|
|
|
no to robi sie malo oplacalne... a szkoda bo juz myslalem,ze tanio stuninguje sobie samochod...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Bauer1000 [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 07:13
|
|
|
| mozesz wstawic jakes tansze halogeny i bedzie git |
|
|
|
 |
Naimad [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 08:32
|
|
|
| Bauer1000 napisał/a: | | mozesz wstawic jakes tansze halogeny i bedzie git |
No dokładnie, mój bracki kupił camaro ze zbitym jednym halogenem, chciał kupić nowy cena-945zł sztuka :702: one są takie trochę trójkątne bo samochód ma taki jakby dziób- zderzak nie jest prosty ale i tak dało się wpasować halogeny od cienkusa za chyba 45 zeta sztuka |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 08:38
|
|
|
| Pershing napisał/a: | | Zderzak zespolony jest z atrapa jesli o to Ci chodzi |
Jak ma to rozumieć? Moze ktos powiedzieć po chłopsku - po prostu? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 09:32
|
|
|
| ze zderzak jest razem z tym grilem co jest miedzy lampami i pod lampami normalnie w przejsciowce |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 09:40
|
|
|
o.. teraz rozumiem. Chociaż tego zderzakiem nazwać nie mozna - to jest w zasadzie nakładka.
| Cytat: | | czyli na takie byle co z mk1 wersja bez halogenow nawet dziur tam nie ma i ma polamane zaczepy ale jak tako maja to zalozyc powinno dac rade? |
oczywiście - u mnie tak jest ( na takie byle co??? ) |
| Ostatnio zmieniony przez Oli |22 Maj 2006|, 2006 09:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 09:53
|
|
|
| Oli napisał/a: | | Chociaż tego zderzakiem nazwać nie mozna - to jest w zasadzie nakładka. |
no ale jak przeciez pod spodem nie ma oryginalnego grilla?? nie? |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 10:56
|
|
|
U mnie jest to zrobione tak: mam pod spodem oryginalny zderzak ale wyciety dół (ten pas z halogenami)gorna atrape wyciąlem i zostawilem tylko te boczne trzymania calosc zostala umocowana na zderzaku a raczej tej nakladce zderzaka wypelniona pianka i na auto aha no jeszcze lakiernik ale pociesze bo montaz i dopasowanie wszystkiego mnie i mojemu blacharzowi zajal jakies 6-8 godz.zabawy co nie miara :702: Na tyl mi nerwów nie starczylo i dałem na razie spokój (pomijam fakt ze przyslali trzy razy zderzak od hatchbacka i byl za krotki w tym raz od sierry)Halogeny niestety troche problem bo tu o ile pamietam jest srednica 100mm wiec dostepne sa tylko 80-85 (koszt na allegro chyba jakies 60zeta)takze trzeba wtedy znow pobawic sie lub tez wsadzic je w siatke tunningowa aby nie rzucalo sie w oczy ze mniejszy halogen
Takze uzbroic sie w cierpliwosc i dzialac jezeli ma byc wogole zrobione porzadnie :702: Aha dodam ze moze byc problem z wlozeniem kierunkowskazow w lampe i tu tez trzeba bylo wykazac sie mala inwencja tworcza :702: Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2006|, 2006 11:33
|
|
|
| Cytat: | | no ale jak przeciez pod spodem nie ma oryginalnego grilla?? nie? |
grila nie... Rafale pomieszałem pojecia... zrozumiałem że ta nakładka zderzaka jest z atrapą zderzaka.... Nie łapnąłem że to chodzi o grill |
|
|
|
 |
|
|