|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
zamiana 2,9 benzyne na 2,5 td |
| Autor |
Wiadomość |
martinoz [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Maj 2006|, 2006 23:01 zamiana 2,9 benzyne na 2,5 td
|
|
|
| witam wszystkich.podjalem dzis iscie "meska"decyzje.wszystkie te ostatnie podwyzki paliwa zmusily mnie do wyboru:jezdzic malo na benzynie,czy wiecej na ropie?i doszedlem do wniosku{biorac pod uwage kondycje mojego obecnego serduszka}ze moze na tym wygram.zostalem wiec posiadaczem scorpio 2,5 td 94r.zakupilem okazyjnie w calosci.autko jest po lakierze troche rozebrane-silnik i skrzyna osobno.i bez prawa rejstracji.zginal brief.wiec robie przygotowke pod zmiane profilu samochodu i na dniach bede przezucal wsystko co potrzebne zeby zagralo nowe serce w mojej starej budzie.oczywiscie zostanie mi sporo czesci z tamtego autka-prosze pytac jak ktos cos potrzebuje.i oczywiscie zostanie pare czesci silnikowychz 2.9.ale to potem.prosze wiec o pomoc "fordowska brac",a zwlaszcza wszystkich mechaniorow,tych domowych tez, o sugestie co zmienic zeby to wszystko zagadalo jak nalezy.sam juz zrobilem sobie liste przerobek.musze zmienic;zbiornik paliwa,tylny most,ukl wydechowy,skrzynie biegow,oczywiscie silnik,chlodnice i pol elektryki sterujacej silnikiem-ale to juz nie ja.jesli cos pominalem to prosze o sugestie.takie zmiany maja tez dobry aspekt....spije mase piwa{nazwy nie podam bo to kryptoreklama ale bedzie to "zywiec" :704: }postaram sie pisac w trakcie o moich problemach dotyczacych zmian konstrukcyjnych na przestreni lat 90-94.pozdrawiam martinoz |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Maj 2006|, 2006 12:45
|
|
|
| Po ch. chcesz zmianiać bak? Nie lepiej zmienić samego smoka? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |