|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Małe kuku |
| Autor |
Wiadomość |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 16:14 Małe kuku
|
|
|
Mam problem w dniu wczorejszym przestała pracować mi pompa od klimy po wciśnięciu AC nie załancza sprzęgła a jeszcze w sobotę chodziła b/z sprawdzałem bezpiecznik 33 według książki ale jest ok. i inne też a na domiar tego przestał pracować wentylator chłodnicy ten od strony pasażera gdzie szukać przyczyny bo już nie domagam jak tylko wyczuje w portfelu kase to zaczyna świrować.I jaką impedencje powinne mnieć kable zapłonowe bo to też chciałem sprawdzić. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 16:24
|
|
|
| może ciśnienie środka chłodniczego zmalało na tyle że już nie odpala sprężarki. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 16:33
|
|
|
| jak jest za małe ciśnienie [bynajmniej u mnie] to sprężarka się załącza i wyłącza, tak w kółko i obroty przy tym falują |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 23:37
|
|
|
I jeszcze zauważyłem że w skrzynce z bezpiecznikami od strony pasażera są takie dwa prostokątne przekażniki na przeciwko siebie chyba kolor niebieski i jakby brązowy to cały czas cykały.A obroty b/z jak to bywa przy obciążeniu
Podjadę jutro i zobaczę jeszcze ciśnienie bo ostatni raz to jak zmieniałem sprężare czyli 2 lata temu. |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Sie 2005|, 2005 17:37
|
|
|
| proponuje sprawdzić jeszcze elektro zawór czy jakoś tam na filtrze klimy to on daje faze na wentylator i steruje tymi przekaźnikami |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Sie 2005|, 2005 23:27
|
|
|
Niestety byłem dzisiaj u fachowców i stwierdzili że brak gazu w instalacji czyli nieszczelność.
W poniedziałek jadę i zobaczę co chłopaki zrobią. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |