|
problem z uruchomieniem silnika |
| Autor |
Wiadomość |
Krzysztof Śliwa [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lut 2006|, 2006 11:31 problem z uruchomieniem silnika
|
|
|
| silnik zapala niechetnie np po czwartym zapalaniu uruichamia sie i trzeba czekac ok trzech minut by nastapilo wyprzedzenie zaplonu (glosna praca) i wtedy mozna jazde rozpoczac. technicznie silnik jest sprawny 12 000 km po remoncie. wydaje mi sie ze kat wyprzedzenia zaplonu powinien nastapic automatycznie po przekreceniu kluczyka w stacyjce :692: :692: |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |20 Lut 2006|, 2006 14:04
|
|
|
to jest TD chyba
uzupełniej pole AUTO i chyba płeć popraw... |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
zztop2

Auto: 98, 2.3, 16V GHIA SEDAN Manual + LPI
|
|
|
|
 |
kapselek47 [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 21:37
|
|
|
| jeśli chodzi o ten hałas po odpaleniu to jest to moim zdaniem hydraulika u mnie też zaraz po odpaleniu porannym przez jakieś pięć sekund słychać rożne odgłosy potem jest ok jeśli chodzi kąt wyprzedzenia to nie będę się wymądrzał ale w naszych modelach jest to chyba sterowane podciśnieniem jak zapomnę czasami schować brykę do garażu a jest -15 to dwa razy świece potem noga na gaz jak odpali to noga zpowrotem i dodaję nogą jakieś 100 obrotów tak przez minutkę jak widzę że już się obudził to wychodzę on sobie klekoce ja łażę dookoła niego szukam czy nie wypadła mi jakaś setka trochę z nim pgadam żeby mnie nie denerwował tego dnia i tyle to stare motory i mają prawo do różnych fanaberi napisz jak kopci na jaki kolor rano czy na wolnych obrotach też bo to ważne pozdrawiam |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 21:53
|
|
|
Jaki zapłon???
To nie benzyna - jeśłi już, to można mówić o kącie wyprzedzenia wtrysku... |