|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
grzana przednia szyba |
| Autor |
Wiadomość |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lut 2006|, 2006 10:42 grzana przednia szyba
|
|
|
W moim nowym nabytku przednia szyba grzeje tylko na ok 1/4 pow. szyby, ok 20 cm od lewej strony do środka szyby.
Czy możliwe jest jej jakaś reanimacja?
Czy może to być jakiś niekontakt na podłączeniu, czy raczej przepalona jest w środku?
Czy aby każda połowa szyby nie jest oddzielnie zasilana?
Dzwi mnie nieco, że grzeje tylko pośrodku i tylko po jednej stronie.
PS: Czy jest sens przekładać szybę z innego auta? Szyba jest wklejana i zastanawiam się czy robią takie operacje, odklejania i ponownego naklejania. Jeśli tak to ile może kosztować taka operacja?
Jeśli ktoś wie, ile kosztuje nowa grzana szyba ???? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lut 2006|, 2006 11:02
|
|
|
jest tego troche na forum grzana kolo 800 do 1000 w podrobie. uzywka od 400 do 500. wstawienie kolo 100 i wyciecie kolejna 100. sa firmy co podejmuja sie wstawienia uzywki i daja gwarancje,ze dadza rade. Speedo podal gdzies do nich namiar. poszukaj w jego postach.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lut 2006|, 2006 15:24
|
|
|
No to proponuje usiąść w moim starym cosworthcie - przy -25 i lodowej skorupie na szybie po włączeniu lód zaczął normalnie strzelać i pękać a po paru minutach cała szyba jest czysta. Latem używałem ogrzewania od odparowywania szyby - działa w 100%.
Pytałem o koszty przełożenia bo zastanawiam się nad losami swojego starego cossiego - sprzedaż za 4tys mało mi się uśmiecha a jestem pesymistą w sprawie jego sprzedaży za jakieś większe pieniądze. Może dostanę 5-6 tys , może ...
A mam tam nowiutki wydech za 2tys - jest taki sam co w wielorybie a ten już swoje przeżył. Jak by dorzucić jeszcze nowe tarcze, przeguby, sprężyny itd to chyba sprzedaż na części wydaje sie być bardziej opłacalna. Wtedy wymontuje ze starego co mi sie przyda a resztę posprzedaję ...
Muszę jeszcze posprawdzać te kable, bo nie działa dokładnie cała jedna połowa -strona pasażera i ok 20cm od brzegu po stronie kierowcy.
Wywalanie szyby i wstawianie używki tylko dla samego grzania to trochę jest bez sensu, ale warto sobie zostawić starą szybę na wszelki ... jak mi jakiś kamol strzeli w tą to wtedy bym zmienił na sprawną.
Dzięki. |
| Ostatnio zmieniony przez BC_Leszcz |14 Lut 2006|, 2006 15:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lut 2006|, 2006 11:54
|
|
|
Masz pewnie na myśli długość?
Nie przymierzałem jednego do drugiego ale za 150zł w każdym lepszym warsztacie (no nie Warszawie, ale w np. w Darłowie gdzie biedaa piszczy i bezrobocie panuje) to mi go ładnie przytną przed puszką, za puszką i będzie pasował - łączenie wygla na to samo, ilość puszek się zgadza, wielkość raczej też, wydajność też ta sama - nadałby się, najwyżej po małej przeróbce.
W moim zauważyłem dziwną rzecz w moim wielorybie - środkowy jest zespolony z końcowym - nie wiem czy tak było w oryginale czy ktoś coś zaspawał na stałe te dwa kawałki z jakiegoś powodu ... |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |15 Lut 2006|, 2006 12:07
|
|
|
| fabrycznie to chyba jest jako calosc |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |