|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
2.3 Odłącza mi wtryski raz jeden raz inny |
| Autor |
Wiadomość |
Adam [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Sty 2006|, 2006 10:48 2.3 Odłącza mi wtryski raz jeden raz inny
|
|
|
Nie chodził mi na wszystkie cylindry na niskich obrotach ale tylko na gazie (wtrysk) i tylko czasami. Zamieniałem świece na inne (stare) i wkońcu było OK tylko ze ciągnął do 3 tys obr. Na benzynie OK. Kupiłem nowe świece Motorkraft Platinum i znowu jest tak ze na jeden cylinder nie chodzi tyle ze inny. Załozyłem te stare na których chodził rowno na niskich ale sie nie wkręcał. I co??? Robi to samo co na tych nowych. Zamieniałem wszystko: cewki, świece po kolei i nie chce wrocic do stanu z przed wymiany. Teraz nie chodzi na 4 cylinder wcześniej na 2. Gazownicy twierdzą że jest wszystko OK z gazem (teoretycznie) Twierdzą ze moze gdzieś silnik gubi "masę" a na gazie jest czulszy i stąd problemy są odczuwalne tylko na gazie. Badałem mase silnik a aku, komp gazowy a aku i różnice sa ok 0,024V - czy to dużo
Czasy wtrysku sa OK tyle ze na benzynie przy wiekszych obrotach strasznie długie. Poszczególnych wtryskiwaczy nie widzą na kompie wiec nie wiadomo który. Ja sprawdziłem metodą odpinania wtyczek ze na 4.
Twierdzą ze system OBD który posiadam potrafi odłączać wtryski w celu ochrony silnika przed uszkodzeniem i moze z jakiegos powodu to robi.
Gdy byłem na teście kompa to zczytali tylko błąd P0171 (uboga mieszanka) który wyskakiwał tylko w momencie przełączenia na gaz. |
|
|
|
 |
Adam [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Sty 2006|, 2006 12:16
|
|
|
| Ja mam 2,3 mam 2 cewki i problemy sa tam gdzie cewki sa bezposrednio na swiecach. pozatym je zamieniałem miejscami i nic to nie zmieniło. Kable zasilajace cewki wymieniome. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |