|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
elektryka?? |
| Autor |
Wiadomość |
adamm6 [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 20:18 elektryka??
|
|
|
Witam mam taki problem .Wymieniłem akumulator stary padł Odpalam silnik wszystko gra ,ale patrzę na prędkościomierz a wskazówa pokazuje kosmiczną prędkość ,coś musiało paść. Podczas odpalania wskazówka trochę się cofa(nie zawsze) i dalej do oporu .Czy można coś z tym fantem zrobić. i jeszcze jedna sprawa cały czas świecą
mi się dwie kontrolki poziom płynu spryskiwaczy i takie śmigiełko w kwadrciku co to znaczy? Czy zegarek jest podświetlany jeśli tak to jakie tam są żarówki? POZDRAWIAM WSZYSTKICH SKORUPIAKÓW |
|
|
|
 |
stuff [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sty 2006|, 2006 22:07
|
|
|
Witam,
Jeżeli przy wyłączonym zapłonie wskazówka stoi pionowo w dół to Reset nic nie da.
Przy słabym aku lub po jego odłączeniu, zegary się testują podczas uruchomienia. Mi zrobiło się to samo podczas testów. Wskazówka przeskakuje mechanicznie tak jakoś dziwnie i stoi pionowo w dół. Sposoby sa na to dwa:
1. Rozebrać zegary i odwracając bodajrze zegar przepchnąć wskazówkę na zero.
2. Odłączasz akumulator, przekręcasz kluczyk i w momencie kiedy wskazówka próbuje się cofnąć, uderzasz w deskę nad zegarami. Czasami udaje się że przeskoczy od wstrząsu, ja tak to rozwiązałem. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |16 Sty 2006|, 2006 18:00
|
|
|
hehe - czyli stara dobra metoda nadal skuteczna |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
czmirek [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sty 2006|, 2006 17:08
|
|
|
| mam problem z obrotomierzem padl gdzieś na wiązce bo po podłączeniu zegarów do auta znajomego działa bez zarzutu.może ktoś ma schemat elektryki bo bez tego ani rusz.ani regulacji ani satysfakcji. |
|
|
|
 |
Aro

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
|
Wysłany: |29 Sty 2006|, 2006 09:44
|
|
|
czmirek:
Z wyprowadzenia 1 cewki (rys3) zaiwania przewód 1-3 GN, myślę, że przez filtr leci na obrotek. Jeśli nie w tym obwodzie siedzi usterka, to pozostaje jeszcze sprawdzenie obwodów zasialania w zegarach (rys1i2). Ale jeśli padło doprowadzenie "+" to nie działa Ci jeszcze lampka smarowania, ładowania wskaźnik paliwa i temperatury chłodziwa, jeśli brakuje masy, to oprócz obrotka nie działają dwa ostatnio wymienione wskaźniki.
UM-ka w garść i do roboty |
_________________ 2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
1,9 i 3,0 jeździdła z VAG na gnojówkę |
| Ostatnio zmieniony przez Aro |29 Sty 2006|, 2006 11:13, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
grego.b [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sty 2006|, 2006 10:18
|
|
|
| Witam i sorki,ale jestem zielony.Niewiem jak przeprowadzic ten reset zegarow.Pozdro. |
|
|
|
 |
marow [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sty 2006|, 2006 18:13
|
|
|
też uważam że stare metody są bardzo skuteczne nawet w przypadku wieloryba:) Tak jak w poprzednim swoim scorpio z '88 waliłem w dechę nad zegarami bo mi się zacinał prędkościomierz tak i w wielorybie walę:)
Co do resetu to nawet jak wskazówka od prędkościomierza opadnie na maxa w dół (aż się opiera o obudowę) u mnie reset i strzał (lub kilka:) ) z góry przynajmniej na razie pomagają i wraca do właściwego położenia, trzeba tylko dobrze zgrać w czasie moment przekręcania kluczyka i uderzenia z góry
A co do przekręcania prędkościomierza w wielorybie tak z moich obserwacji wynika że wskazówkę przekręca na maxa i nie wraca tylko wtedy gdy z prądem jest coś nie teges (słaby aku lub brak dobrego połączenia na klemach itp.)
pozdrawiam,
2.0 16v ghia kombi '95 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |