|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
ABS Walki ciag dalszy |
| Autor |
Wiadomość |
kamil.76 [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Gru 2005|, 2005 19:41 ABS Walki ciag dalszy
|
|
|
No wiec zabralem sie do pracy i zmierzylem wszystkie czujniki. I w jednym kole rezystancja to nieskonczonosc, reszta to okolo 1k , wiec mysle ze to ten drab. No i teraz to znaczy ze by go wywalic, czyscic czy szukac przerwy w kablu. Chyba przerwa skoro tak duza rezystancja. No i pytanie co dalej z pacjentem. Do wymiany czy jeszcze jakos reanimowac??
No i dalej utknolem w miejscu, bo kupilem uzywke no i zamontowalem ja i dalej kupa. Jak sie swiecil ABS tak sie swieci. Sprawdzilem opor i jest 1089 a na starych po 1015 ohm. Wiec c jest nie tak do diabla, moze trzeba zresetowac blad na kompie. Sam nie wiem a ABS by sie przydal bo zima za pasem. Bardzo prosze o pomoc. Moze ta uzywka tez walnieta??? |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Gru 2005|, 2005 19:56
|
|
|
w ktorym miejscu mierzyles opor
czy kontrolka swieci po zaplonie i nie gasnie, czy zapala sie w czasie jazdy
czy ma wszystkie masy i zasilanie i zostalo to sprawdzone
??????????????? |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |19 Gru 2005|, 2005 20:58
|
|
|
kamil.76, zajrzyj do FAQ, tam jest wszystko opisane |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
kamil.76 [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Gru 2005|, 2005 13:54
|
|
|
Przepraszam wszystkich, ale chyba jesytem raptusem. tak jak pisal Adam na forum bylo i u mnie ale po przejechaniu paruset metrow kontrolki zgasly, po chwili zapalily sie aby zgasnac na dobre. Ciesze sie juz ABSem i TCSem bo u mnie zima na calego. Dziekuje wszystkim za pomoc, pozdrawiam. I Wesolych Swiat zycze. |
|
|
|
 |
Darecki [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Gru 2005|, 2005 14:19
|
|
|
| To ja mam takie pytanko czy to normalne w wielorybie, że po wjechaniu w zaspę przynajmniej jednym kołem i pokatowanie tam się powoduje zapalenie sie kotrolek ABS i TCS (oczywiście ABS i TCS przestają dzialać) potem po odpaleniu auta i teście gasną lecz po przejechaniu kilkuset metrów się zapalają i tak kilka razy a potem w dziwny sposób wszystko wraca do normy. Czy to jest normalne, że jakieś układy się brudzą i wariują? |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |27 Gru 2005|, 2005 14:28
|
|
|
| Darecki napisał/a: | | Czy to jest normalne |
Absolutnie NIE
| Darecki napisał/a: | | ... jakieś układy się brudzą i wariują |
Pewnie jest tak jak napisałeś
Przeczyścić dokładnie zębatki na piastach i powinno pomóc. |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |