|
Element powiązany z anteną - czego w nim brakuje? |
| Autor |
Wiadomość |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 16:46 Element powiązany z anteną - czego w nim brakuje?
|
|
|
Elo.
Przeglądałem wątki antenowe, ale jakoś nie zaspokoiły mojej ciekawości.
Rzecz polega na tym, że zamontowałem sobie radio.
Sprawdzając podłączenia głośników w tylnej półce zauważyłem w bagażniku wiszącą luzem wtyczkę antenową, dwa pojedyncze konektory z czarną wtyczką na brązowych kabelkach, oraz jeden podwójny konektor ze złączani umieszczonymi prostopadle, z żółtą wtyczką. Jeden z czarnych konektorków jest po stronie anteny, drugi zaś po stronie żółtej wtyczki. Patrząc od spodu bagażnika widać dwa otwory umiejscowione po skosie na przeciw siebie w wytłoczeniach w blasze, chyba na wkręty - jakby od mocowania jakiegoś ustrojstwa. Wszystkie te elementy znajdują się w okolicach lampki oświetlenia bagażnika. Ma ktoś pojęcie czy to coś co mi odkręcono przed sprzedażą to jakiś wzmacniaczo-anteno-sterownik grzacza szyby? Jeśli tak, to jak się to fachowo nazywa i cxy ma ktoś takie coś na zbyciu? |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 16:59
|
|
|
| wyglada na brak przetwornika czy radio dobrze ci odbiera a jesli tak to skad czerpie sygnal antenowy?? napewno mam taki w warsztacie wiec jutro sprawdze |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 17:06
|
|
|
Well, jest to Sony i dosyć czułe, dlatego mi odbiera, ale łapie tylko niektóre stacje.
Mam wrażenie jakby działało w ogóle bez anteny...
Co do źródła sygnału, to we wnęce radiowej była wtyczka na koncentryku, która została skwapliwie wetknięta w odpowiedni otwór w radiu. Kabel antenowy w bagażniku jest zakończony taką samą izolacją, więc zakładam, że to ten sam. Natomiast nie ma żadnej innej zewnętrznej anteny, a czytałem, że w Scorpiach anteną jest ogrzewanie tylnej szyby. Mocno się obawiam, że wymontowanie ustrojstwa pozbawia mnie zarówno anteny jak i ogrzewania szyby tylnej. Jeśli to jest to - to daj znać czy działa i ile za to chcesz. |
| Ostatnio zmieniony przez _Mu. |29 Sie 2005|, 2005 17:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 17:10
|
|
|
| a grzanie szyby działa ?? |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 17:15
|
|
|
| Well - sam nie wiem - jakoś nie miałem okazji sprawdzić, bo nigdy nie było dość zimno. Dioda w przycisku grzania zaświeca się na żółto, ale łapy do szyby nie przykładałem - poza tym trochę się bałem włączać na dłużej ogrzewanie latem, żeby czegoś nie popsuć. |
| Ostatnio zmieniony przez _Mu. |29 Sie 2005|, 2005 17:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 17:54
|
|
|
| moge ci to wyslac zostalo po moim starym aucie i daje gwarancje ze dziala co do ceny to zaproponuj sam ile mozesz dac chyba ze masz gdzie kupic u siebie |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 18:08
|
|
|
no ciezko stwierdzic reka czy szyba dziala. jak masz pozrywane te paski grzejne to nie bedzie dzialac jako i mi nie dziala. a jeszcze tego nie zrobilem szyba ciagle czeka na naprawe albo wymiane tylko kasy szkoda...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
zbyszek
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Pomógł: 3 razy Wiek: 65 Dołączył: 21 Kwi 2004 Skąd: Kozienice
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 19:39
|
|
|
_Mu przecież są sposoby żeby sprawić aby zapotniały szyby w samochodzie Później włączasz ogrzewanie szybki i wiesz czy działa.
Przyjemne z pożytecznym. |
_________________ był 2.0 CL 89
byl 2.9 24v 92
jest 2.9 24V 96
Dochodzenie odszkodowań |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 19:45
|
|
|
| fructon napisał/a: | | moge ci to wyslac zostalo po moim starym aucie i daje gwarancje ze dziala co do ceny to zaproponuj sam ile mozesz dac chyba ze masz gdzie kupic u siebie |
Eeee - ja mam zaproponować cenę?
Nie mam pojęcia ile to warte.
Widziałem jakieś "komputery" na allegro od 46 zł - ale cholera go wie czy cena wywoławcza, ostateczna czy ściemniana.
50 PLN-ów będzie dobrze?
I jeszcze jedno - dopiero po pierwszym - miesiąc się kończy i z kasą krucho. |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 20:06
|
|
|
| ok jak chcesz to daj znac |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 20:51
|
|
|
jakie sposoby zbyszek ma na myśli |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 21:26
|
|
|
pewnie picie cieplej herbaty ze styropianowego kubka w mc donaldzie i na tylnym siedzeniu to akurat tyl zaparuje tylko potem jest problem,zeby z tylnej kanpy wlaczyc podgrzewanie szyby i odpalenie silnika ale moze sie da
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 21:27
|
|
|
| Rżnięcie drewna na tylnym siedzeniu scyzorykiem przy zamkniętych oknach??? (; |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 21:31
|
|
|
| _Mu. napisał/a: | | Rżnięcie drewna na tylnym siedzeniu scyzorykiem przy zamkniętych oknach??? (; |
coś w ten deseń (: |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |30 Sie 2005|, 2005 09:18
|
|
|
no dokladnie jak to sedan to brakuje ci tam w okolicy lampki takiej blaszanej puszki - wzmacniaczaantenowego i podlaczena do grzania
a radio na samym kablu bedzie gralo tylko slabo i bedzie gubic stacje. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
|
|