|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
PIES czyli KO_M. Modelina do wydechu - co o tym sądzicie? |
| Autor |
Wiadomość |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Wrz 2005|, 2005 23:45 PIES czyli KO_M. Modelina do wydechu - co o tym sądzicie?
|
|
|
Nie wiem czy pamiętacie taki program w telewizji prowadzony przez Stanisława Tyma.
Tutaj macie jego z_Mu.mioną wersję czyli: Parę Interesujących Ewentualnie Spraw czyli Komentarz Obywatela _Mu.
Elo.
Zebrało mi się tu pare dylematów.
Po pierwsze nieszczelny wydech - widziałem w markecie węgierski kit do uszczelniania wydechu za 12 zet. Schnie to to przez 12 godzin. Co o tym sądzicie?
Po drugie - jeszce nie zamontowałem TPS-a od Fructiona, więc może pytanie jest przedwczesne - ale coraz częściej wózek gaźnie mi na luzie, co poprzedzane jest falowanie obrotów w dól. Rano przy ruszaniu trochę jakby ni to szarpał, ni to nierówno ruszał. Zastanawiam się czy może mieć to związek nie z czujnikami lecz olejem, który był zmieniany nie wiadomo kiedy? Wprawdzie dodałem do niego specyfiku polecanego przez Adama2K, co znacząco poprawiło pracę silnika - ale czy to nie za mało? Trochę szkoda mi wylewać oleju, do którego nalałem środka za nieco ponad stówę. Czy jest ktoś w Warszawie z testerkiem, żebym mógł się pod niego podipąć i zobaczyć co komp mówi o silniku?
Po trzecie - tak a mała p.i.e.r.d.ółka - jakimi śrubami przymocowana jest przetwornica antenowa w sedanach, w bagażniku do blachy? To cos co "udrażnia" antenę i grzałkę. Pytam, bo nie chciałbym kaleczyć wozu jakimiś blachowkrętami lub dokręcać czymś co potem będzie brzęczeć albo wieśniacko wyglądać.
Więcej grzechów nie pamiętam (; |
| Ostatnio zmieniony przez _Mu. |30 Wrz 2005|, 2005 23:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |30 Wrz 2005|, 2005 23:51
|
|
|
| _Mu., weź jeszcze sprawdź i przeczyść/wymień zawór wolnych obrotów (ten na rurze pomiędzy rezonatorem a przepustnicą). Powinno to wyeliminować to falowanie wolnych obrotów. |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Paź 2005|, 2005 12:22
|
|
|
Thx, Adam, dziś sprawdzę - może to to.
A z tym kitem - co dądzicie? Zapodać czy oddać wydech do spawania? |
|
|
|
 |
Adam_2000

|
Wysłany: |2 Paź 2005|, 2005 14:11
|
|
|
| Speedo napisał/a: | naprawa w takiej kolejnosci:
1. najlepiej wymiana
2. jak brak kasy to ospawanie
3. klejenie pastami betonowymi - wlasciwie w celu dojazdu do warsztatu tylko z trasy to sie nadaje |
Jest jeszcze specjalna taśma do naprawy wydechu, ale to też wytrzymuje ok 1-2 mies. (sprawdzone ! ). Za spawanie, zdolny magik weźnie 20-30 zł. i będziesz miał spokój na rok |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Paź 2005|, 2005 17:31
|
|
|
U, hu, hu, hu - chyba w Łodzi. Tutaj, w warsiafce śpiewają od 60 PLN-a wzwyż, tłumacząc to koniecznością demontowania i ponownego montażu wydechu. Myślę, że ma to sens - bo dziurki mogą być i od góry...
Aaaaa - ps. ostało Ci może trochę tego specyfiku od konserwacji podwozia? |
|
|
|
 |
Adam_2000

|
Wysłany: |2 Paź 2005|, 2005 17:41
|
|
|
| _Mu. napisał/a: | | Aaaaa - ps. ostało Ci może trochę tego specyfiku od konserwacji podwozia? |
Jeszcze się za to nie wziąłem (pogoda ), ale od jutra działam ostro i kompleksowo
Jak skończę i zostanie, to dam Ci cynk. |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Paź 2005|, 2005 19:04
|
|
|
| mocowane blachowkretami łeb na kluczyk7 |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |3 Paź 2005|, 2005 10:03
|
|
|
zmień warsztat Mu |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Paź 2005|, 2005 01:26
|
|
|
Well - bardzo chętnie go zmienię - zna ktoś warsztat tłumikarski w warszawie stosujący metodę lusterka? Oczywiście dobry warsztat. (:
[ Dodano: 2005-10-06, 01:54 ]
A oto opis tego jak sobie poradziłem z problemem i nieoczekiwanych tego rezultatów.
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=5461 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |