$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Polerka???
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polerka???
Autor Wiadomość
VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |28 Cze 2005|, 2005 14:12   

1. kątówka ma zwykle 8-11tys. obrotów, to za dużo do dobrej polerki.
2. G3 to taka pasta na bardzo zniszczony lakier, jak zapniesz te 8tys. obr i G3, to może być "ciepło" doslownie i w przenośni.
3. Jak masz polerkę "kręcącą się o własnych silach"=elektryczną, to szczerze-uwierz mi, jak dobrze wymyjesz auto, starczy owej polerce najzwyklejszy plastmal, tempo, K2, czy mleczko, pod obrotami-i tak wyprowadzi się tak, ze będzie swiecić.........bardzo.
To co napisałem, to z autopsji.

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |28 Cze 2005|, 2005 14:26   

no właśnie
więc 3000 obr, to za dużo
masz metallic?? (cięższy do odrestaurowania niż zwykły)
pogadaj sensownie z jakimś panem w sklepie z lakierami i pastami G3, na bank podpowie jak obejrzy auto "live"

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |28 Cze 2005|, 2005 14:28   

polerka ok, pasta tempo ma sredniozniszczony lapier wystarczy w zupełnosci jak pod polerke, mozesz uzyc szpachli jak duze ubytki i dopiero lakieru, wychodzi rewelka.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |28 Cze 2005|, 2005 14:37   

nie wiem czy gorsza czy nie ale i perla i metalic musza byc pokryte klarem czyli scierasz lakier bezbarwny a zielonego nawet nie ruszasz no chyba,ze duzo zetrzesz.
pozdrawiam
maciek
p.s i na poczatek wez jakas paste w stylu tempo do nablyszczania a nie scierna od razu. polerowac trzeba umiec to nie takie proste. ja tempo klape od bagaznika z buraka zrobilem w tecze az sie mienila tak skopalem potem sie dowiedzialem ze to sie robi malutkimi ruchami w kolko i bedzie lepiej. tak zrobilem i bylo. nie mam pojecia jak powinno sie poruszac polerka po samochodzie ale chyba tez w kolka. a jak wezmiesz za gruba paste to mozesz miec problemy z poprawieniem takich bledow jak ja zrobilem .najwyzej jak bedzie prawie dobrze to i dojdziesz do wniosku ze juz umiesz to polecisz scierna. no i wszyskie takie niedorobki najbardziej widac noca w swietle latarni. w dzien wyglada ok(tak bylo z burakiem)

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |28 Cze 2005|, 2005 17:54   

no to ja dostalem juz wylizane. swiecilo sie tylko troche pylu sie walalo tu i owdzie.
pozdrawiam
maciek

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |28 Cze 2005|, 2005 21:39   

polerka ok jak ma taki zakres, natomiast ubytkow nie pokryjesz lakierem jak sa odpryski, wychodza rysy strasznie spod szpachli, generalnie jest lipa z punktowym poprawianiem metalika, bo suie odznacza i ciezko zcieniowac tak zeby sie nie odznaczalo, moze wlasnie da rade polerką to zrobic.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |28 Cze 2005|, 2005 23:11   

Ale wiesz co Speedo nie wiem czy ta cala zabawa z polerka nie wyjdzie Cie drozej niz oddanie do polerowania auta.. chyba ze masz zamiar pozniej jakos polerke wypozyczac czy swiadczyc uslugi w zakresie odswierzania lakierow perlowych :P ale tak generlanie to ja bym najpierw sprobowal pozadna paste sciereczke i jazda pozniej wosk (twardy z puszki) i bedzie sie swiecil pieknie a w ostatecznosci polerka metalic ma bezbarwny na wierzchu jak gdzies przytrzesz za bardzo to mozesz zepsuc.. mysle ze to trzeba wprawy toche ale powodzenia :)

monter
[Usunięty]

Wysłany: |29 Cze 2005|, 2005 00:06   

Tez jestem za oddaniem auta do polerki. U mnie w miescie to kosztuje od 100 do 250 PLN. Moja Madzie to czeka bo ten cholerny czerwony akryl matowieje tydzien po pastowaniu.
A dzisiaj moj lakiernik (robi od lad dla serwisow Renault, VW, Audi) zjebal mnie na maksa za wypastowanie Madzi tempem. Powiedzal ze on nie bedzie robil polerki po tym gownie i mam sobie szukac kogo innego do tej opracji. I ze jak jeszcze raz zobaczy ze uzylem tempa lub plastmalu to wiecej nie poda mi reki bo w ten sposob nie szanuje jego pracy. Rowniez polecal 3M.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |29 Cze 2005|, 2005 00:27   Re: Polerka???

Speedo napisał/a:
za rady typu zrob se szmatka, oddaj do lakiernika dziekuje)

no no macie juz po upomnieniu :mrgreen: nie czytacie calosci :D . :wink:
pozdrawiam
maciek

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |29 Cze 2005|, 2005 00:40   

ale ja zyczylem powodzenia :P

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |29 Cze 2005|, 2005 00:52   

no w sumie fakt. ale jak zrobi se sam bedzie dumny a jak nie to bedzie mial taki brzydki samochod,ze da go profesjonalistom i mu zrobia. oby tylko lakieru za gleboko nie zjechac. jeden moj kolega to tak lubil dawac do polerki,ze z czerwonego srebny mu zrobili. starli caly lakier :lol: :lol: :lol: . ale on byl wojskowy i mlodsi koledzy mu to robili. albo nie umieli albo go nie lubili tego nie wiem.
pozdrawiam
maciek

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |12 Wrz 2005|, 2005 23:49   

Widziałem podobne w Selgrossie chyba po 40, czy 50 zł. :)

Adam_2000 

Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 00:00   

W sobotę chyba będę, to sprawdzę dokładnie... sam się zastanawiałem, czy nie kupić :)

Adam_2000 

Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 00:13   

Noo... PROFI musi kosztować ! :mrgreen:

plastic
[Usunięty]

Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 00:18   

Adam_2000 napisał/a:
Noo... PROFI musi kosztować ! :mrgreen:

"PROFI" w moim otoczeniu znane i uznane zupki :D
Polecam:)

Odpowiedz do tematu