|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Pompa paliwa? raz jeszcze |
| Autor |
Wiadomość |
cieplak [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2005|, 2005 07:40 Pompa paliwa? raz jeszcze
|
|
|
Witam po odrodzeniu. Problem i pytanie moje dotyczy pośrednio pompy. Po ostatniej wymianie było git. Opuszczenie zbiornika nie takie straszne. Jednak pochodził niedługo i pompa nie załącza się. Pompa jest dobra przekaźnik też i bezpiecznik też. Sytuacja wygląda tak że w przekaźnika są dwie kotwice. Jedna daje zasilanie po przekręceniu kluczyka a druga jest załaczana z komputera. I wlaśnie ta druga po przekręceniu kluczyka nie działą po odpaleniu również. Skąd komputer wie jak długo pompa ma bzyczeć po przekręceniu kluczyka z pozycje zapłon? Gdzie jest taki czujnik i jak go zdiagnozować?
Pozdro |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Sie 2005|, 2005 16:39
|
|
|
to nie jest taki zwykly przekaznik po wlaczeniu zaplonu uklad czasowy w nim zabudowany wlacza pompe jesli nie nastapi zapalenie silnika to pompa jest wylaczana jesli jednak uruchomimy rozrusznik to jego sygnal jest przekazywany do przekaznika i pompa znow zaczyna prace jesli silnik zagada to sygnal rozrusznika zanika a podtrzymanie ukladu nastepuje bezposrednio z kompa pin22 do momentu gdy wylaczymy zaplon chyba to ci wystarczy jesli cos nie robi to sprawdz wszystkie sygnaly lub podmien przekaznik
1-zasilanie stale+
2-masa
3-wyjscie+ na pompe
5-sygnal+ z rozrusznika
6-zasilanie+po stacyjce
7-sterowanie masa z kompa |
|
|
|
 |
cieplak [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 10:58
|
|
|
| Nie było sterowania z kompa. Po jego wymianie w trasie zresztą problem znikł. Atak gwoli scisłości to "układ czasowy" jest w kompie. Przekaźnik to bardziej lub mniej zwykły klucz. Zresztą to widać po schemacie z radzieckiej stronki. dzieki za wskazówki. |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 17:22
|
|
|
| podalem ci dane do sinika n9f a masz pewnie n9d stad nie pasuje opis i twoj przekaznik jest bez czasowki sterowany tylko kompem |
|
|
|
 |
cieplak [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Sie 2005|, 2005 07:53
|
|
|
| A masz może fragment schematu od wentylatorów na chłodnicy. Ten ze stron radzieckich nie pasuje bo jest na dwóch bezpiecznikach a ja mam na jednym bo jak ten drugi zwarłem (zwykłego bezpiecznika nie idzie tam włożyć) to włączała się dmuchawa. Zaczne zresztą nowy post. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |