|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
czy wywlic kata |
| Autor |
Wiadomość |
arek33 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 17:41 czy wywlic kata
|
|
|
| Witwam moj wielorybek robi sie coraz bardziej mulowaty i zaczyna coraz wiecej pali czy moze to byc zapchany kat. Ma przejechane 140 tys. km Pare miesiecy temu instalka z gupiala i kop od benzyny pokazywal ze mieszanka jes uboga a faktycznie byla za bogata i tak zrobilem 2 tys km , rura byla czarna i swiece oblepione. Czy moge poprostu go wyczepac i posprawie, tu troszku mnie martwi bo sonda jest wkrecona prosto w kat , czy po usunieciu srodka bedzie sonda pracowala poprawnie? |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 21:52
|
|
|
Czy sonda pracowac bedzie normalnie nie wiem ale wiem ze po wypruciu kata szlag Cie trafi bo bedzie chodzil glosno i jak ze studni (podobny efekt do strumienicy). Tak wlasnie zrobilem w Mazdzie.
A tak przy okazji najpierw poszukaj na forum a pozniej pytaj bo ten temat juz byl walkowany i to chyba nie raz. |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |14 Lip 2005|, 2005 22:00
|
|
|
Nie czepiałbym się katalizatora po takim przebiegu... no chyba, że jest uszkodzony mechanicznie. Możesz przecież sprawdzić jego drożność po wymontowaniu z układu.
Myślę, że przyczyną braku mocy może być wiele innych rzeczy. Może to właśnie kwestia niewłaściwych świec ?
A jak zachowuje się auto na beznzynie ?
Spróbuj też przeczyścić MAF-a. |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Lip 2005|, 2005 07:50
|
|
|
| Co do katalizatora, to po jego oproznieniu istotnie jest glosniej ale powiem szczerze, ze mnie tego podzwieku wlasnie brakuje (po wspawaniu rury w pusty kat), bo nie byl denerwujacy a nadawal ciekawy charakter brzmieniu auta. Jesli istotnie kat jest zapchany to naturalnie ubedzie KM. Nie mniej, tak jak pisze Adam, bylbym za teoria, ze mulowatosc nie jest jego wina. |
|
|
|
 |
arek33 [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Lip 2005|, 2005 12:59
|
|
|
| Na benzynie to samo mul i duzo pali tak jak pisalem wczesniej kop od gazu sie poprzestawial i pokopal kopa od benzyny i palil duzo benzynki , rura byla czrna i lepka jakby lepikiem wysmarowana z swiecami to samo , po ustawieniu kopa od gazu czarne ustapilo ale zrobil sie mul i mam odczucie ze to sie poglebia. Czy ktos wywalil kata co ma wkrecona sonde w obudowe czy po takim zabiegu sada nie bedzie glupiec? |
|
|
|
 |
arek33 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Lip 2005|, 2005 17:04
|
|
|
| Czy ktos ma wybebeszony katalizator co ma sade wkrecona w obudowe? |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |26 Lip 2005|, 2005 16:50
|
|
|
no moja furka pewnie dlatego ma dźwięk jaki ma bo raczej w katach pustka al emnie się bardzo podoba |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
wilq [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Lip 2005|, 2005 17:09
|
|
|
| nie polecam wywalac kata ze wzgledu na sonde gdy nie bedzie kata sada nie bedzie miala odpowiedniego cisnienia i temperatury co sprai ze sada zacznie swirowac. |
|
|
|
 |
arek33 [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Sie 2005|, 2005 19:47
|
|
|
| Kat wywalony juz platynka sie zaczela sypac duzo' niby ' kanalkow zatkane dwie szpilki od kolektora same odpadly a nastepne dwie przy niewielkiej sile odecialy , kolektor byl caly czarny [wydaje mi sie ze powinien byc rdzawy] a obudowa kata czarno fioletowa , spalanie na benzynie spadlo do 13 l w miescie . a na gazie wyszlo 18 l ,gazownik twierdzi ze to przez kata i sugeruje wstawienie strumienicy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |