$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Potrzebuje rady scorpio 2.9
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebuje rady scorpio 2.9
Autor Wiadomość
brico
[Usunięty]

Wysłany: |26 Cze 2005|, 2005 12:21   Potrzebuje rady scorpio 2.9

Witam wszystkich :)

Zamierzam stac sie wlascicielem scorpio 2.9 93r. automat. przebieg 240000km (sedan)
Potrzebuje rady na co zwrocicc szczegolna uwage przy kupnie takiego autka:) Jesli byla juz mowa na forum o tym to prosze o link do tego miejsca. Mam malo czasu na podjecie decyzji (bo mi fure sprzatna):)
Pozdrawiam wszystkich zyczliwych:)

zbyszek 
WKZ U 802

Auto: '96, 2.9 24V, ASB LPG
Wysłany: |26 Cze 2005|, 2005 12:42   

tutaj jest tego trochę:
http://www.forum.ford-sco...der=asc&start=0

Dochodzenie odszkodowań

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |26 Cze 2005|, 2005 13:14   

no z silnikiem to jak z kazdym samochodem. a najgorzej to chyba ze skrzynia ale to wiem tylko z forum,ze ona jest slabawa/znaczy automat, bo niewiem czy sie rozniaw zalezmnosci od silnika/ ale to madrzejsi ci na 100% doradza. a pozatym to gumy na stabilizatorze czy kola przednie chodza wzdluz pojazdu, czyli mocno naciskasz i jak sie cofnie kolo to juz cena spada za gumy. reparaturki tyl zazwyczaj zezarte przez rdze. tak ogolnie to cala elektryka czy wszystko dziala i grzeje itp. wycie tylnego mostu i drgania przy wyzszych predkosciach musisz gdzies to rozbujac do 160km/h i jak cos drga to tez z ceny zjechac albo nie brac(roznie moze z tym byc jakies wywazenia walu, podpora walu, albo nawet peknieta obudowa od skrzyni/ja tak mialem w mk1/). ogolnie amortyzatory czy za bardzo nie buja. stuki na dziurach w asfalcie jak sa to wachacze raczej do wymiany. przekladnia kierownicza czy nie cieknie i czy nic w niej nie stuka w czasie krecenia w miejscu. hamulce czy nie drgaja czyli czy nie sa krzywe tarcze itp, itd. ale ogolnie to sa chyba wszystkie najwieksze usterki scorpio. pozatym jeszcze szczelnosc wydechu. tez kilkaset zl w plecy jak cos by bylo do wymiany.
pozdrawiam
maciek

Odpowiedz do tematu