|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Nie moge odpalić silnka |
| Autor |
Wiadomość |
Waldek [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 18:49 Nie moge odpalić silnka
|
|
|
| Witam auto sprowadzone z niemiec, przywiezione na lawecie, po zjechaniu z lawety odpalilo , podusiło i zgasło sprawdzone świece i przewody iskra b.dobra, paliwo dochodzi, wtryskiwacze dobre. dzwonilem do kolegi ktury mi to autko załatwił , to najprawdopodobniej trzeba wymienić uszczelkę pod głowica gdyz auto bylo ASO w niemczech i tam to stwierdzili, lecz wczesniej paliło i jezdziło na 3 cylindrach więc myslę żę teraz też powinien chociaż odpalić a nie chce, odłaczyłem akumulator aby zresetować komp. i wyszła kicha, po założeniu klem i włączeniu zapłonu obrotomiierz zwariował lampki kontrolne zapalone i dioda na desce się pali rozrusznik nie kreci, tonarazie wszysko co można zrobic pomocy!!! |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 19:24
|
|
|
Jeżeli stwierdzili, że uszczelka jest uszkodzona, to weź się za to i zrób. Nie staraj się go odpalić na siłę, bo jeszcze narobisz sobie bigosu (pokrzywisz korbowody albo co...).
Spokojnie, metodycznie, po koleji...
Powodzenia ! |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 19:28
|
|
|
| sprawdz jak tam wyglada olej i nie czekaj z ta wymiana uszczelki pamietaj ze nie ustaweia sie rozradu na "kreski" tylko na stopnie !!!!!! |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 22:11
|
|
|
| No i skor masz juz to autko u siebie i stalo sie namacalne a nie wiezione to zmien w polu AUTO opis. Mowisz ze silnik nie chce zapalic a my nie wiemy jaki masz model i z jakiem silnikiem. Jedno co mozna wywnioskowac to ze nie jeto to V6 choc tez nie do konca. |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 23:11
|
|
|
Przecie ma w podpisie : będzie scorpio 2,0DOHC kombi 94 wiec wnioskuje ze to o 2.0 DOHC chodzi |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Cze 2005|, 2005 08:23
|
|
|
O to wielkie sorki. Przez pole auto pod avkiem przestalem ostatnio zwracac uwage na podpisy. Aha i tak przy okazji. Pomimo tego ze mam juz AUTO pod avkiem to nadal nie mam mozliwosci edytowania go. A to chyba Ty Pershing mi je wypelniles. Jesli tak to dodaj mi prosze do niego rocznik. Albo o tak: 2.4 V6 GL '93 LPG lift. To ze Scorpio to wiadomo |
|
|
|
 |
Aro

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
|
Wysłany: |4 Cze 2005|, 2005 09:19
|
|
|
| Możesz jeszcze przed robotą sprawdzić ciśnienie w cylindrach. |
_________________ 2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
1,9 i 3,0 jeździdła z VAG na gnojówkę |
|
|
|
 |
Waldek [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Cze 2005|, 2005 09:58
|
|
|
| olej sprawdzałem jest czysty, podpis zmieniłem 31 maja i wróciło do starego,poprawłem podpisy przed chwiła i też nie weszły |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |4 Cze 2005|, 2005 10:13
|
|
|
| Cytat: | | A to chyba Ty Pershing mi je wypelniles |
Niestety ja nie mam takich uprawnien Widocznie Antek albo Wąski to zrobili. |
|
|
|
 |
Waldek [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Cze 2005|, 2005 22:32
|
|
|
| dzieki za rady, wiem co powodowało wariacje z zapłonem, podczas wkładania akumulatora nie podpiąłem jednego kabelka do (-) taki brazowy kiedy go założyłemprzynajmniej zapłon wrócił do normy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |