$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - problem z dymkiem
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z dymkiem
Autor Wiadomość
marco 

Auto: 95 2,9 24v ASB SEDAN
Wysłany: |19 Cze 2012|, 2012 22:41   problem z dymkiem

witam.mam pytanko odnośnie puszczania dymka z wydechu.a sprawa ma się tak ostatnio jadąc w trasie zauważyłem ze jak po chwili jazdy bez wciśniętego pedału gazu powiedzmy jak auto leci silą rozpędu zacznę przyspieszać to puszcza chmurkę z wydechu nawet spora bynajmniej widoczna w lusterku a gdy mu gniotę w ramach rozsądku nic nie dymi,wiec po przyjeździe do domu macha w górę i rwanie dolotu wymiana oryngów na baranach wtryskiwaczy wraz z ich uszczelniaczami bo mi lewiznę z pod nich łapał i sądziłem ze gdzieś go podlewa i dlatego dymi,wymieniłem tez te trójniczki bo się okazało ze jeden jest przytkany i spękany wiec zapodałem mosiężne i wszystkie węże podciśnień i wyczyściłem zaworek odmy i uszczelniłem go w pokrywie bo w sumie wylazł sobie z niej i się zastanawiam czy niesprawny układ odpowietrzania mógł wpłynąć na dostanie się oleju do układu spalania i po przez to zasyfił się układ wydechowy?nadmienię ze po wymianie i uszczelnieniu tych trójniczków i listwy wtryskowej auto dużo lepiej chodzi i mniej żłopie wachy problem jednak pozostał może mniej jak by dymi ale jednak.ma ktoś jakieś sugestie?
dodam jeszcze ze uszczelniacze zaworowe wymienione 40 tysi temu zakupione w aso
głowice planowane i co tylko można było zrobione,dzisiaj mierzona kompresja na wszystkich garach identyczna po 12,7 może za mało?bo w sumie nie wiem ile winna mieć cosiarka,z bagnetu nie dymi nawet deka z odmy teraz bardziej zasysa niż dmucha,po odkręceniu korka wlewu oleju tez ni deka nie dymi wiec zgłupiałem.z góry dziekuje za podpowiedzi jak się tego dymku pozbyć

Odpowiedz do tematu