|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
co to moze byc |
| Autor |
Wiadomość |
wasekLV [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 22:42 co to moze byc
|
|
|
| witajcie - kolejny problem w moim scorpiaczku to taki - zo od czasu do czasu (to sie dzieje naprawde tylko od czasu do czasu) jak mocno przygazuje to slysze jak zawory dzwonia, czy to kwestaia regulacji czy moze zle ustawionego zaplonu ? |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 23:09
|
|
|
| Chyba raczej kwestia paliwa... gdzie tankujesz ? |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
wasekLV [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 00:24
|
|
|
| no wiesz ni ebede sciemnial ze mieszkamy przy granicy i generalnie tankuje sie tu ruska... |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 00:24
|
|
|
To co opisuje wskazuje wyraznie na spalanie detonacyjne (tzw. stukowe). Jest to objaw naturalny w Polonezach. I to bez wzgledu czy Polder ma zawory zwykle czy hydrauliczne. Byc moze i w Scorpio to sie zdaza. Spowodowane jest to faktem iz nasze auta przyzwyczajone sa do zasilania paliwami 95 oraz 98 oktanow. Niestety faktycznie nasza 95 posiada pomiedzy 91 a 93 oktany natomiast 98 ma faktycznie 95. Ja zeby tego uniknac jezdzilem tylko i wylacznie na 98 (naturalnie tankowanej na stacji Orlen bo tam 98 jest w tej samej cenie co 95 - przynajmniej u mnie w miescie).
Jesli natomiast wystepuje to u Ciebie kiedy jedziesz na gazie to mysle ze moze to byc: zaplon lub powoli wypalajacy sie ktorys z zaworow lub byc moze ktos probowal regulowac kiedys w nieswiadomosci Twoje zaworki ( ja tak mialem w Polonezie ze jakis jebany nieudacznik wyregulowal mi hydrauliczne zaworki). |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |