$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Problem z testerem do Cosworth
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z testerem do Cosworth
Autor Wiadomość
Waleczny
[Usunięty]

Wysłany: |29 Maj 2005|, 2005 21:14   Problem z testerem do Cosworth

Cześć Wam, naczytałem się wszystkich postów o testerze i postanowiłem zrobić to samodzielnie. U mnie w Cosworthcie nie ma żadnego gniazdka w okolicy akumulatora ale
znalazłeminformację jak podpiąć się do 16-pinowego gniazdka. 5 i 11 zworka, 16 + diody,3 - diody. Zamiast diody użyłem żarówki 12V 5W. Postępowałem zgodnie z instrukcją i nic. Ciemność widzę, ciemność. Gdzie zrobiłem błąd, poradzcie coś.
A na marginesie czy Cosworth'95 V6, 24V nie obsługuje już ODB II?
Namierzyłem fajny programik Vehicle Explorer,ciekaw jestem gdzie można namierzyc taki kabelek do RS 232?

Aneta 

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
Pomogła: 10 razy
Wysłany: |29 Maj 2005|, 2005 22:01   

Metoda "na diodę" w wielorybie nie działa. Kabelek możesz kupić tutaj:

http://www.obd-2.com/

Waleczny
[Usunięty]

Wysłany: |29 Maj 2005|, 2005 22:25   Tester do Coswortha

Witaj Aneta, dzięki za szybką odpowiedź. Namierzyłem juz tą stronę w poszukiwaniu programu Vehicle Exploreralepodarowałemsobie uznając że moje autko nie pracuje w OBD II. Jeśli dobrze rozumiem, to powinienem szukac takiego kabla, odpalać VE i hulaj dusza?
Pozdrawiam,Jacek

Gość

Wysłany: |30 Maj 2005|, 2005 21:19   

wiekszosc takich testerow obd to lipa wyswietla glupoty i zaden diagnosta nie polega na takiej interpretacji kodow oczywiscie w amatorskim zastosowaniu mozna sie bawic ale same kody to nie wszystko poza tym na konkretna usterke okreslonego obwodu moze wplywac wiele innych czynnikow wiec podchodzcie do tego ostroznie i nie sugerujcie sie tym ze obd2 to taki super system wiecej na takie tematy na stronie http://gang.pl/obd2/ mozecie poczytac co o tym sadza ludzie na codzien zajmujacy sie elektronika samochodowa

Odpowiedz do tematu