$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - nasze diody a odczyty z kompa diagnostycznego
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nasze diody a odczyty z kompa diagnostycznego
Autor Wiadomość
gregor
[Usunięty]

Wysłany: |20 Maj 2005|, 2005 09:29   nasze diody a odczyty z kompa diagnostycznego

Mam problemy z autkiem więc zjeżdżam okolicznych naprawiaczy i co zauważyłem nasze domowe diodki odczytują znacznie więcej blędów niż kompy serwisowe. Ba, często inne. Na żadnym z koputerów serwisowych nie odczytuje np. uszkodzenia ERG a u mnie wyświetla sie namiętnie (332,336), u nich wyświetla się uszkodzenie kick-downu (576) a u mnie nic, u mnie sondy lambda o u nich nic, itd,.Czy zauważyliście to?

monter
[Usunięty]

Wysłany: |20 Maj 2005|, 2005 10:06   

No i kurwa grochem o sciane... jak zawsze :( I chcij tu dobrze dla ludzi.

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |20 Maj 2005|, 2005 10:28   

nie wiem co to ERG EGRa to ja mam, ale w fordach scorpio to raczej o tym nie słyszałem a p oniewaz nie ma uzupełnienia pro filu to moze gostek ma opla ? HGW wiec temat odkładamy
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |20 Maj 2005|, 2005 11:51   

nie mow ze ford wpadł na durny wynalazek dopalacza spalin!! jezu matko i wogole! jak to w fordzie działa?
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Jacutek
[Usunięty]

Wysłany: |20 Maj 2005|, 2005 19:29   

To tylko ekologia więc chwała inżynierom Forda za to, że tak napisali program sterownika iż EGR nie jest "sensorem krytycznym", bo w Oplu to bryka odmawia współpracy na środku skrzyżowania lub w lesie o 23:39 na drodze gminnej :lol: . Posiadam dwa profi kompy diagnostyczne i sprzedaję warsztatom info o tym, gdzie mają wsadzić ręce no i dzięki EGR-om w Oplach zarabiam na okrasę do kartofli :) Nawiasem mówiąc godzinę temu w Mondku`01 TDDI wymiękł czujnik ciśnienia doładowania...no ale jak to Ford - jechał dalej tylko przy 1950 rpm podzwaniał...życie.

gregor
[Usunięty]

Wysłany: |26 Maj 2005|, 2005 12:25   przepraszam

Co do ERG to kody wskazują na zawór i czujnik ERG, moje autko ma silnik 2,9 24V i jest z 93 r. Ważne jest to, że nawet gdyby było to ERG to nie miałoby wpływu na tryb awaryjny . Pozostaje więc sonda lambda , bo ostatnio zaczął wyświelać 139 i 144 ale może jest to spowodowane tym gównem z recylkulacją. Dziękuję za pomoc

Odpowiedz do tematu