|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Lambda |
| Autor |
Wiadomość |
Kaban

Auto: Dodge Durango 5.7 Jaguar XJR 4.0 Supercharged
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Wrz 2007 Skąd: Rzeszów/Świlcza
|
Wysłany: |2 Lip 2011|, 2011 18:41 Lambda
|
|
|
Cześć
Jest dylemat gdyż wymieniłem sondy lambda, ale nie zwróciłem uwagi, która była po prawej, a która po lewej stronie. Chodzi o sondy za katalizatorami. Jedna ma białą wtyczke, druga czarną. I teraz pytania po której stronie ma być biała, a po której czarna? Są one tak blisko siebie, że jak się wcześniej nie zwróci uwagi to można swobodnie zamienić stronami. Zwłaszcza gdy się wypnie jednocześnie obie wtyczki i wykręci obie sondy
Poprosze o pomoc |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |2 Lip 2011|, 2011 18:57
|
|
|
| Niestety, zamienne to one nie są. Może któryś z kolegów zajmujących się częściami zechce podać Ci wg numeru części, która jest która. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |3 Lip 2011|, 2011 00:56
|
|
|
| Nie sądzę by Ford (jako firma) zadawał sobie trud oznaczania innymi numerami sond o takich samych parametrach tylko dlatego że mają być montowane w innym miejscu ( całkiem bliskim). Biorąc pod uwagę logistykę , szeroko pojętą. Nie bardzo to jest opłacalne. Opłacalne staje się to wtedy, gdy sondy te dość znacznie sie różnią, ceną, a co za tym idzie parametrtami. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |3 Lip 2011|, 2011 01:22
|
|
|
sondy sa takie same
jak pomyliłeś wtyczki to odłącz jedną i podepnij interface - zobaczysz której nie będzie widział
tak se teraz wymyśliłem jak ja bym zrobił z tymi sondami
on w sumie do niczego zbytnio nie potrzebne wiec niech se będą na krzyż podłączone |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Kaban

Auto: Dodge Durango 5.7 Jaguar XJR 4.0 Supercharged
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Wrz 2007 Skąd: Rzeszów/Świlcza
|
Wysłany: |3 Lip 2011|, 2011 07:46
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | i tak sie udalo |
Problem w tym, że jak się robiło nową wiązke nad skrzynią to róznica w długośći trochę zmalała. Ale można wymieniać po jednej sondzie i by sprawy nie bylo
Dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
robkom

Auto: Omega '98 MV6 nivo
Pomógł: 8 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Lut 2007 Skąd: Osięciny
|
Wysłany: |3 Lip 2011|, 2011 08:01
|
|
|
| mi padła prawa i ona ma białą wtyczkę i gniazdo, kupiłem używkę od Julka i przysłał czarną ale to nie ma znaczenia bo sonda pracuje jak należy. |
_________________ Jest:
Omega '98 B 3,0 MV6 ASB TECH, HANA, GOLD
Vectra B 1,6 '96 LPG
Były:
MK3 Coss '98 Ghia AGIS |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |