|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Wymiana tylnych wahaczy w MK2 kombi |
| Autor |
Wiadomość |
Kżyho

Auto: Ford Consul 2.8 V6 '73
|
Wysłany: |22 Maj 2011|, 2011 16:06 Wymiana tylnych wahaczy w MK2 kombi
|
|
|
Szukałem, szukałem i jakoś nie mogę się na forum takowego instruktażu doszukać.
Muszę wymienić tylne wahacze w swoim kombi (MK2). Większość mechaników albo się nie chciała podjąć albo rzucali dość astronomicznymi kwotami, jak na wartość auta
Poza wahaczami od razu będzie regeneracja zacisków i wymiana tarcz/klocków.
Na co muszę się przygotować i i jak do tego podejść? Są jakieś niespodzianki wymagające jakichś konkretnych tricków? Czy trzeba odkręcać belkę?
Poza tym, czy da się wymienić gumowe tulejki w amorkach nivo, te w miejscu mocowania amorka do wahacza i czy są gdzieś takie dostępne? Bo tam w jednym amorku guma była mocno zmęczona...
Wahacze do wymiany mam jak co z piastami, więc tego rozkręcać (chyba?) nie muszę. Zakładam, że odkręcę półosie, bo gumy przy przegubach i tak do wymiany. No chyba, że źle myślę, to mnie poprawcie
Będę wdzięczny za wszelkie porady, bo jak już się za to zabiorę, to musiałbym to zrobić względnie szybko, bo auto potrzebne na co dzień...
[ Dodano: |24 Maj 2011|, 2011 21:49 ]
Hmm... Ktoś pomoże? |
_________________ Ford Consul 2.8 V6 '73
Ford Transit 2.0 Concorde 500 RS '83
Pontiac Trans Sport 3.8 SE '93
http://surmatlumaczenia.pl |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |