$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Wiązki silnika/ podłużnicy / skrzyni w 12v6 2.9
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wiązki silnika/ podłużnicy / skrzyni w 12v6 2.9
Autor Wiadomość
Scorpion
[Usunięty]

Wysłany: |11 Lut 2011|, 2011 00:00   Wiązki silnika/ podłużnicy / skrzyni w 12v6 2.9

Znalazłem na forum instrukcje jak zregenerować wiązki silnika - ale nie do 12v6 2.9 ... pytanie czy wygląda to tak samo jak regeneracja wiązki silnka 2.0 8V 95r. np. reader'a ? Czy ktoś to robił ?

To samo z pozostałymi wiązkami, ktoś robił i czy w różnych wersjach mk3 różnice są duże ?

Np jakie kable kupić, jakie wtyczki itd.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |11 Lut 2011|, 2011 00:01   

akurat w 12V6 to chyba najprościej ze wszystkich, bo tam tych kabelków to jest tyle co kot napłakał. Zasada ta sama.

Darol
[Usunięty]

Wysłany: |11 Lut 2011|, 2011 03:40   

do wiazki silnika 1mm2 starczy, a ile m to zalezy od rozdzaju silnika. Ja zawsze uzywalem tych samych wtyczek, ale w razie czego moglem sie ratowac wtyczkami z innych wiazek od scorpio, najgorzej rozbiera sie te standardowe dwupinowki. Do regeneracji wiazki podluznicy tez glownie 1mm2, ale do pelnej regeneracji troche 2.5mm2 i 4mm2 tez bedzie niezbedne (zasilania wiatrakow, modulatora ABS, przewody oczek masowych) ja kupilem 200m 1mm2 i po 20m grubszych. Grubszych zostalo sporo, 1mm2 musialem dokupic, ale robilem bez termokurczu - tylko od pinu do pinu.

Odpowiedz do tematu