|
bagaznik na dach |
| Autor |
Wiadomość |
baba
jaga

Auto: taczki ogrodniczki
|
Wysłany: |4 Maj 2007|, 2007 12:08 bagaznik na dach
|
|
|
moze i wioskowo bedzie wygladac ale musze jakos przewiezc dwa rowery....haka nie mam
umiecie mi podpowiedziec jak sie montuje na to moje sedanowe auto baze i jaka przede wszystkim??
Znalazlam bagaznik do forda scorpio combi - skoro pisza ze combi to pewnie do sedana nie pasuje?? |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |4 Maj 2007|, 2007 12:35
|
|
|
| Kombi ma relingi i do nich jest mocowany bagażnik. Jak sedanie to nie wiem, ale na pewno inaczej. |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Maj 2007|, 2007 18:35
|
|
|
Do sedana nie pasuje z kombi bo tam są relingi.
Oryginalny bagażnik Forda do Sedana raz widziałem - ponoć w każdym Scorpio w budzie są otwory montażowe tylko że są zaślepione i zalakierowane - są tak mniej więcej w 1/3 długości drzwi bliżej końca w tylnych i bliżej początku w przednich - otwory ok 1cm średnicy - są jakoś tam wzmocnione - w nie montowane były uchwyty, reszta jak to w bagażniku.
Polecam montaż haka, taniej wyjdzie a i może do przyczepki się przyda - ja zakupiłem hak dla siebie + mocowanie i listwę ze światłami do powieszenia na rowery.
Listwa ze światłami jest produkcji Forda !!!! mogę nr finis zapodać ale pewnie jest koszmarnie droga - ja kupiłem na allegro okazyjnie za grosze |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |5 Maj 2007|, 2007 08:44
|
|
|
| BC_Leszcz napisał/a: | | ponoć w każdym Scorpio w budzie są otwory montażowe | prawdę rzecze.
Jak się przyjrzysz dobrze uszczelce to widać nad każdymi drzwiami owalne podcięcia - te kawałki się wydłubuje i pod nimi są dziurki na śruby do mocowania bagażnika, oczywiście musi być dedykowany pod ten samochód ale i tak, jeżeli to ma być na rowery, to nie polecam bo przyjemniej je wozić (a zwłaszcza montować i demontować) na haku. |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
Krzysiek [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2007|, 2007 21:47
|
|
|
| Na Alegro są bagarzniki na rowery na tył samochodu. Nie trzeba haka. A koszt to 170 zł. |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Maj 2007|, 2007 01:48
|
|
|
Tak, jedziesz jak z jajkiem i modlisz się by roweru nie zgubić.
Miałem, nie polecam. Dobra na jeden rower i bez szaleństw. |
|
|
|
 |
baba
jaga

|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 12:19
|
|
|
na bagaznik i czesciowo na zderzak a zderzak mi fruwa <hahaha> widzialam ale doszlam do wniosku ze strach nieco
a na hak bagaznik .... a za ile hak mozna "wsadzic"?? |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 13:12
|
|
|
No tak, ale zakładać hak tylko po to żeby wozić rowery? Czy zdajecie sobie sprawę ilu potencjalnych kupców rezygnuje z zakupu samochodu ze względu na hak, bojąc się, że "rozciągał się" z lawetą?
Pierwszy hak do samochodu założyłem na przeprowadzkę, baba jeśli nie masz zamiaru ciągać przyczep nie zakładaj haka. Za podobną kwotę (hak + stelaż na rowery) dostaniesz już markowy bagażnik dachowy z montażem. |
_________________ Waldi |
| Ostatnio zmieniony przez Waldi_L_N |7 Maj 2007|, 2007 13:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
baba
jaga

|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 13:33
|
|
|
mysle ze nie bede przeplacac za markowy, hmmm z tym hakiem to nie bylby problem bo moje auto jest tak zmasakrowane, ze zeby je sprzedac musialabym siebie dorzucic gratis (z tym ze tez po liftingu) |
|
|
|
 |
BC_Leszcz [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 13:36
|
|
|
Jak masz odpinany to chyba nikt tak nie myśli, zresztą jak chcesz sprzedać auto to lepiej wyjdziesz jak komuś sprzedasz hak oddzielnie przed sprzedażą.
Hak odpinany z demontażu Scorpio, oryginalny w bardzo dobrym stanie to myślę że za 400zł dostaniesz - kupujący może nawet nie wiedzieć czy masz hak bo główkę masz w bagażniku.
Ja kupiłem odpinany ale bez kluczka za 200zł i tyle powinien kosztować hak z demontażu montowany na stałe.
Koszt instalacji nowego haka to koszt średnio od ok 350zł do 650zł - gdzieś widziałem wątek z wyliczanką jaki za ile (użyć szukajki)
Co do sedana to chyba wole na co dzień mieć hak zamontowany z tyłu niż bagażnik na dachu który wozisz cały czas a potrzebny jest góra parę razy w roku.
Fakt że kosztowo to hak + stelaż (dobry to koszt rzędu 400zł) na rowery kosztuje tyle samo co bardzo dobry bagażnik na dach, no ale co kto woli. |
| Ostatnio zmieniony przez BC_Leszcz |7 Maj 2007|, 2007 13:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
baba
jaga

|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 14:08
|
|
|
mysle za bagaznik dachowy na okres jesienno -zimowy zdjelabym - choc czy dziury w dachu pic nie beda?? pewnie mozna je czyms zaslepic??
no bo niestety koszt samego haka juz mnie przeraza |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 14:24
|
|
|
| baba napisał/a: | | choc czy dziury w dachu pic nie beda?? | nie ma dziur w dachu, noe są z boku auta pod uszczelkami i były tam całe życie auta więc się o nie martwić nie musisz. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 15:32
|
|
|
| haczek mozna taniej wychaczyc zwlaszcza ze to taki sam jak w mk1. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 17:43
|
|
|
| marcys napisał/a: | | haczek mozna taniej wychaczyc | założyłeś już ? |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
baba
jaga

|
Wysłany: |7 Maj 2007|, 2007 21:06
|
|
|
| no i znalazlam te dziury pod uszczelkami, jakims syfnym plastrem zaklejone dodatkowo...a jaka nosnosc dachu ?? ile tam mozna wrzucic?? |
|
|
|
 |
|
|