|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
interpretacja odczytów FORscan |
| Autor |
Wiadomość |
mass44

Auto: Brak scorpio
|
Wysłany: |7 Lis 2013|, 2013 19:58 interpretacja odczytów FORscan
|
|
|
Kupiłem sobie interfejs ELM podiołem do auta i porobiłem kilka testów na wstępie wysypało się kilka błędów
widać niedziałający ABS, pomijając pierwszy i 3 od końca błąd jak rozumieć pozostałe ?? nie chodzi mi o tłumaczenie bo to co pisze to wiem tylko jak mam to rozumieć??
zrobiłem też testy na zgaszonym i odpalonym silniku i zero błędów
poniżej przedstawiam odczyty i wykresy pracy silnika i pytanie dla znawcó czy jest w nich coś nienormalnego??
Ten wykres jest na wyłączonym silniku jak widać bo obroty na 0 było to celem zbadania tps-a jak widać wszystko z nim ok (ładna fala bez uskoków ) ale martwi mnie reszta czy sondy i czujnik ciśnienia egr powinny pokazywać jakieś odczyty przy zgaszonym silniku ??
 |
_________________ jest:
Lancia Lybra 2,4 JTD
Lancia Phedra 2.0JTD Pullman
Było :
mkIII 2,3 KOMBI, 2,5TD VM
MKI 2,0 DOHC
mkII 2,0 Kombi, hb 2,0 DOHC ASB |
|
|
|
 |
gt500

Auto: '94 2.0 16v sedan
|
Wysłany: |18 Lis 2013|, 2013 20:02
|
|
|
no sonda na zgaszonym aucie pokazująca 0,7V to jest coś nie halo...
Do tego jak dobrze widzę to podczas pracy jedna sonda wisi na 0,8V a druga pracuje zbiedą 0.1-0.2 więc obydwie też nie działają git.
O ile dobrze widzę na tych wykresach |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |