|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Schemat podciśnień w 2,0 16V |
| Autor |
Wiadomość |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |17 Wrz 2009|, 2009 13:24 Schemat podciśnień w 2,0 16V
|
|
|
Do kolektora ssącego , a dokładniej w okolicy VISa są podłączone cztery gumowe (nie licząc podciśnienia do wspomagania hamulców) wężyki podciśnieniowe
Jeden do samego siłownika VIS , a pozostałe trzy do troszkę grubszych króćców
Byłbym wdzięczny za informację do czego są one podłączone , być może ważne jest również w jakiej kolejności |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
Domyn0
095 Member

Auto: Wieloryb 95' GHIA 2.0 16V MSB sedan +LPG
|
Wysłany: |2 Maj 2010|, 2010 20:30
|
|
|
Jak sciagałem i siebie ostatnio VIS to widziałem, że kolejnośc w podłaczenia w Visie raczej nei jest istotna. I tak jak mówisz jeden idzie do samego VIS'a a mianowicie steruje taką przepustnica w środku(nie pamiętam czy bespośrednio do VIS czy poprzez jakis zaworek), jeden idzie do pompy hamulcowej, jeden idzie do EGR, ale wczesniej poprzez jakis elektrozawór który tym steruje, i coś idzie jeszcze do kolejnego elektrozaworka, ale już nie miałem jak zlokalizować do czego dokładnie, no i na koniec jeszcze jedno podcisnienie do akumulatora obiegu powietrza, bo ta akurat też wymieniałem ostatnio. Ale na stronie UK Forda widziałem jest chyba jakiś schemat do podciśnień |
_________________ Był 2.0 DOHC 16V
Jest 2.0 DOHC 16V GHIA
Jest GSF 600 ;D |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |4 Maj 2010|, 2010 16:37
|
|
|
Jeden wężyk do elektrozaworu liniowego EGR , jeden do oparów paliwa . No i jeden do klapy zamkniętego obiegu klimatyzacji .
klapka bezpośrednio sterowana takim mieszkiem przez EZ |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |