|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
problem z wentylacja ?? |
| Autor |
Wiadomość |
dorjan10 [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Lis 2009|, 2009 15:31 problem z wentylacja ??
|
|
|
witam mam taki problemik jak pada deszcze podczas jazdy w sumie nic sie nie dzieje a tylko sie zatrzymam na chwile to zaczynaja szyby zaparowywac nie co jest strasznie wkurzajace w lato obojetnie czy mam pokretlo ustawione na zimne czy cisple nawala do auta goracem w zime jak postoje i to trezba toche postac to ciepelkiem bedzie dawac ale jak rusze w trase to juz chlodem daje ktos wie co to moze byc dziekuje za pomoc
pozdro Piotrek |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |5 Lis 2009|, 2009 15:42
|
|
|
| zapchana pewnie nagrzewnica plus zapewne podcieka - dlatego paruje i słabo grzeje. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
dorjan10 [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Lis 2009|, 2009 17:39
|
|
|
| czyli wymiana czy mozna jakas ja odreanimowac i czy dostep do niej jest w mire latwy?? |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |5 Lis 2009|, 2009 17:45
|
|
|
reanimować po przez wymianę ( bo i tak zaraz pęknie ) . dostęp słaby z obu stron . szczególnie jak silnik gorący |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Wrz 2007 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |9 Lis 2009|, 2009 10:53
|
|
|
nie wiem, czy dobrze zrozumiałem - jak masz ustawione na zimno, to podaje ciepło? jeżeli tak, to ściana grodziowa do sprawdzenia - wentylacja zaciąga powietrze ze silnika. no i wtedy mże parować po wejściu do auta, bo jest spora różnica temperatur.
sprawdz jeszcze stan odpływów oraz czy masz i w jakim stanie filtr powietrza (jeżeli jest to wersja z klimą). |
_________________ nigdy nie mów nigdy |
|
|
|
 |
dorjan10 [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Lis 2009|, 2009 11:06
|
|
|
| ta klima jest ale jak wczesneij pislaem na forum smiga tylko po zmostkowaniu choc ostatnio juz nawet nie w lato jak mam na zimnym to daje cieplo a w zime daje zimnym na cieplym i jak jest wilogotno to paruje |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |